Tong Tong Fair 5 september

Verslag en beelden : Ellen
Tong Tong Fair 2022, 05-09-2022

Vandaag was weer een ‘rustige’ dag. Geen bizar lange rijen, genoeg plekjes om te zitten en gezellig bij te kletsen met de bekenden die je tegenkomt!

Om 13.00 uur was de Studio Tong Tong helemaal gevuld met belangstellenden voor de presentatie van Mijling en Sinninghe van het Ministerie van Defensie over het KNIL, Birma Spoorweg en Eerherstel.

————-

Op het Tong-Tong-Podium stond om 13.30 uur Wieteke van Dort en gasten Aïs Lawa-Lata en Michiel Eduards. Wieteke als Tante Lien weet nog altijd de mensen te boeien met haar liedjes en grapjes.Om 17.30 uur was op het Podium de beurt aan JazzmasterMania (Indorock). Zij brengen met hun muziek een ode aan de Tielman Brothers.

En voor de rest…..heb ik heerlijk gekletst en rondgeslenterd. Precies waarvoor dit evenement ook bedoeld is!
Meer foto’s staan hier: https://photos.app.goo.gl/uNaQZqG3UTBVNY3B6

Dit bericht werd geplaatst in TTF 2022. Bookmark de permalink .

9 reacties op Tong Tong Fair 5 september

 1. Boeroeng zegt:

  Een selectie van album: https://photos.app.goo.gl/uNaQZqG3UTBVNY3B6

  Tong Tong Podium

  Wieteke van Dort en Ais Lawa Lata

  IGV-standje tegenover Moessonhoek, met een trouwe lezer in witte hemd en met bril

 2. De Nederlandse regering was meer bang voor een inlandse opstand dan een Japanse invasie toen het de oorlog had verklaard aan Japan,op basis van de KINDERACHTIGE oordeel van de Hollandse regering dat de” Japaner niet eens recht kan schieten met hun spleed ogen”. Na de verklaring van oorlog tegen Japan. En het inlands volk met bijvoortbeld z’n 500 000 man had gemobiliseerd, in plaast het teverdedigen met 75 000 KNIL en 10 000 Austlalische soldaten. Dan was de oolog anders afgelopen en betere oplossing voor de kolonisatie gevonden.En een betere noodlot voor de arme Indo’s.

  • Bert Siap zegt:

   @ En een betere noodlot voor die arme Indo”s ! “” Nou die “” Arme “” Indo”s vermaakten zich wel op die Pasar Malam ! 😜Gelukkig hadden die Jappen geen invasie gepland op het strand van Scheveningen ,anders had dat nog roet in het eten gegooid ! 😎😁🤣Had Mw Boon moeten oproepen “” Awas Jepang datang !”” Moeten wij weer Opa van 98 jaar ( Ex KNIL ) rustig houden .Waar ,waar mijn geweer ?

   • Bert Siap zegt:

    Nou met die Japanse invasie op het strand van Scheveningen zou het slecht aflopen ! Waarom ? Nou die T.T.F stuurt gewoon Wanita berbaju hijau itu er op af ! Die dame in het groen met die strooien hoed ! ( Zit vooraan op die foto,s ) Bij het zien van die woeste dame in het groen met strooien hoed gewapend met een klewang ,kiezen die Jappen eieren voor hun geld en smeren hem als de weerga ! 🤣😜😂

   • A. Olive zegt:

    “Waar, waar mijn geweer ?”
    Mijn gewirwar?

 3. Waarheden en bewijzen wat het volk van Indonesia en Hollanders /Indo’s vooral die de Japanse kampen hebben mee gemaakt is dat de koloniale KOREAANSE en FORMOSA soldaten, just de wrede zijn in plaats van de autotochtone Japanse genaamd de Sakura soldaten.Dit is ook met het Hollandse koloniale,KNIL soldaten vooral AMBONESE an MENADONESE soldaten zijn meer wreder dan de KL-er( totoks en vooral dientplichtigen) .Dit is volgens de pemoeda’s.

  • Bert Siap zegt:

   Het was natuurlijk al schandalig dat ze Dienstplichtigen overzee stuurden om te vechten ! Dat was volgens de Nederlandse Grondwet verboden ! Wat doen wij eraan dachten die toenmalige bewindvoerders ? Simpel we veranderen die regel in de Grondwet ! Dit toont al aan hoe ver die machthebbers wilden gaan om nog een vinger in de pap te hebben in die toenmalige kolonie .Het drong maar niet door die botte hersens van dat kabinet na 1945 ,dat de bakens verzet waren na die tweede wereldoorlog .Nederland heeft altijd goede handelslui en waterwerkers gehad maar politici met visie ? Ook nu anno 2022 zie je dat gebrek aan visie .Wat doen politici heden ten dage ? Weinig ze hollen alleen maar vaak achter de feiten aan !

   • A. Olive zegt:

    “Dat was volgens de Nederlandse grondwet verboden”
    Hier in Amerika was het ook verboden om dienstplichtigen naar Vietnam te sturen gedurende de oorlog daar. Een uitzondering was als je hele battalion of division wordt gestuurd of als je volunteered.
    Ik vraag mij af of Nederland werkelijk de grondwet veranderde of dat ze dezelfde regel als hier toepasten.

    • Bert Siap zegt:

     Tja officieel denkt men dat Nederland de dienstplicht heeft afgeschaft ! Niets is minder waar ! De Dienstplicht is niet afgeschaft en geldt nu voor vrouwen en mannen .De Opkomstplicht is tijdelijk buiten werking gezet .Dus je wordt 17 jaar M/V krijg je bericht dat je ingeschreven staat voor de Dienstplicht . Grote koppen in de krant Kroonprinses Amalia ingeschreven voor de dienstplicht .Nederland veranderde de Grondwet niet maar stelde het besluit over die inzet van dienstplichtigen even buiten werking na Parlementaire stemming .Trouwens ook In Rusland mag je bij wet geen dienstplichtigen bij de strijd betrekken in een ander land ,deden ze toch per ongeluk en de minister heeft daar excuses voor aangeboden ! Si Poetin had hem nog daarvoor uitgescholden “” Tolol jij ! “”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.