Moluks nieuws

** WOERDEN • Samen met tante Dien (Dien Nanlohy) heeft burgemeester Victor Molkenboer vorige week donderdag het straatnaambord van de Dr. Chris Soumokilstraat in Woerden onthuld.  woerdensecourant

**Luisteren: Podkas van mijn opa.
Tamar en Joost hebben een Nederlandse moeder en een Molukse vader. Maar ze voelden zich altijd gewoon Nederlands. De laatste tijd komen ze erachter dat hun afkomst meer invloed heeft dan ze dachten. Tamar maakt er liedjes over, haar broertje Joost schrijft een boek. In ‘Podkas van mijn opa’ bespreken zij de rol van deze achtergrond op hun leven.

OOGTV :Hoi Tamar en Joost! Hoe is het idee ontstaan om deze podcast te gaan maken? (Tamar) “Eigenlijk is dat wel een mooi verhaal want we waren hier beide op ieder zijn eigen manier mee bezig. Voor mij is het twee jaar geleden begonnen. Ik bevond mij tussen Molukkers, maar dat voelde op één of andere manier niet zo fijn, zonder dat ik kon duiden waarom niet. Mijn manier om het te verwerken is om liedjes te schrijven, en liedjes te zingen. Dat ben ik toen gaan doen. Op hetzelfde moment was Joost bezig om onderzoek te doen naar de historie van onze opa. Onze opa is Moluks. Ik wist wel dat onze opa een bijzondere geschiedenis had, maar daar is tijdens onze jeugd geen invulling aan gegeven. Er werd niet over gesproken.”

** Barneveldse krant:
De gemeente Barneveld maakt een bedrag van 5.000 euro over voor een bouwproject op het Molukse eiland Seram, waar Stichting Tiga Batang Air een opvanghuis voor scholieren realiseert. Eerder trok Barneveld voor dit project al 15.000 euro uit.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.