Speellijst Nina Bobo: Joop

speellijst Nina Bobo : Joop

Een caleidoscopische herinneringsreis door het getraumatiseerde hoofd van de opa van regisseur en schrijver Koen Verheijden,
Als jonge jongen vertrok Joop naar voormalig Nederlands-Indië om zich aan te sluiten bij het KNIL. Met enig onbegrip vocht hij jarenlang tegen de Indonesiërs in de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. De oorlogen en trauma’s, maar ook de heimwee naar Indonesië, achtervolgden hem zijn hele leven. Hij dronk, was bang voor de nacht en maakte ruzie met zijn vrouw Elsje. Joop bleef graven tussen de hortensia’s in de tuin, op zoek naar de lijken van zijn overleden vrienden. Zijn kinderen groeiden op met twee ouders die twee oorlogen en een afscheid van een land te verwerken hadden

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Speellijst Nina Bobo: Joop

  1. Anoniem zegt:

    De voorstelling Nina Bobo: Joop mogen zien met verschillende Indo familieleden.
    Stil na het applaus. De voorstelling is ontroerend mooi neergezet. Een stuk geschiedenis verteld door 2 jonge actrices. Veel herkenning door het publiek. Na de stilte begon het publiek met elkaar te praten over de voorstelling en over hun ervaringen en herkenning. Indrukwekkend. Ga deze voorstelling zien. Zeker voor 2de en 3de generatie een aanrader!
    An

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.