Hoe je in (Nieuw-)West aan het Indo-drankje ‘tjendol’ kunt komen

Met deze tropische temperaturen zijn ijskoude drankjes geen overbodige luxe. Volgens Patricia is er niets dat je dorst beter les dan tjendol. Wat is het? En: waar vind je het?Als de zon zich maar even liet zien, was het bij ons thuis al raak. Mijn Indische ouders en ik riepen dan in koor om tjendol. In Nederlands-Indië hoefden mijn ouders maar één stap uit huis te zetten en ze konden het drankje bij een kraampje bestellen. In Nederland was het natuurlijk andere koek. Bij gebrek aan kant-en-klare tjendol in de buurt, ging mijn moeder zelf aan de slag. De Westkrant

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.