6 en 9 aug 1945 Hiroshima en Nagasaki

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

9 reacties op 6 en 9 aug 1945 Hiroshima en Nagasaki

 1. P van Geldere zegt:

  Mijn herinnering is dat wij ( ik )
  in Ambarawa in eens heel vriendelijke Japanners zagen en dat er B 45 vliegtuigen over vlogen en pakketten lieten vallen .
  De Jap. vond het allemaal goed.

 2. Hiro Hitto of Tenno Heika is niet alleen maar “bangsat” samurai maar en klootzak en een SCHIJTZAK van het Japanse volk,die eigenlijk HARAKIRI moest plegen.Bij het verlies van Japan aan de Geallieerden.Waarom kreeg hij van af begin al bescherming van Mc.Arthur die verboden had het Keizelijk Paleis tebombarderen en de atom bom niet op Tokyo ter werpen.Ook de Japanse vrouw de stem gaf en agrarische wet in tevoeren.Zo dat Japan nu juist sterker en beter is geworden dan juist voordien.Na zo veel millioen mensen gedood te hebben en ellende te hebben veroorzaakt en zo veel matriaal verietigt,o.a ook in Ned-Indie!

 3. 🤔 zegt:

  De Geallieerden (lees: vnl. de Britten) hebben natuurlijk een kilo mentega op het hoofd, door de Japanse expansiedrift te stimuleren en ze de bondgenoot te maken die de zeeën in Azië controleerde tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. Kwam ze goed uit natuurlijk maar wat de Japanners o.a. in China en Korea hebben uitgevreten, daar lusten de honden geen brood van. Raar dat vooral de westerling nog steeds niet beseft dat er een zeer gevoelige periode tussen WO I en II ligt. En dan men blijkt te denken dat er alleen in ‘40-45 misstanden plaatsvonden. De Chinese overheid heeft haar onderdanen trouwens níet in de steek gelaten bij het verhalen van de schade.

  Het gebruik van de atoombommen indertijd, is natuurlijk nog steeds controversieel. Natuurlijk is het maken van burgerslachtoffers verwerpelijk, anderzijds kan je je afvragen hoe lang de oorlog dan nog had geduurd en hoeveel meer slachtoffers het had gekost. Probeer maar eens al die duizenden eilandjes stuk voor stuk te zuiveren.

  • A. Olive zegt:

   “Natuurlijk is het maken van burgerslachtoffers verwerpelijk”
   Begin 1945 verklaarde Japan dat er geen burgers meer waren maar dat iedereen militair was. Ze noemden het Ketsu Go (Operation Decisive).
   https://www.nationalww2museum.org/war/articles/there-are-no-civilians-japan

   • Bert Siap zegt:

    Ja ja die militairen WERELDWIJD hebben allemaal leuke naampjes verzonnen voor hun militaire fratsen .Die Japanse sushi vreters noemden het dus Ketsu Go .Die Russische vodka zuipers noemden het Spetsial ,Naya Voyennaya Operatsiya ( Speciale Militaire Operatie ) Die Hollandse kaasboeren noemden het Politionele Acties .Die Duitse Braatwursten noemden het “”Operatie Barbarossa “” Je kunt het noemen wat je wilt ,het komt op 1 ding neer Bloed en nog eens bloed vergieten en die opdrachtgevers van die bloedbaden ? Die ontsprongen meestal de dans ! Hirohito ,Beel en Putin alleen si Adolf ging strijdend ten onder ,nou ja strijdend hij schoot zichzelf door de kepala .😜😘😎

    • Bert Siap zegt:

     Gewone Hollandse boerenzonen ,die nog nooit hun dorp waren uit geweest maar als dienstplichtigen naar een ver land werden gestuurd ,liggen nu eeuwig te rustten onder de Pohon Kelapa .Russische soldaten van 20 jaar net onder moeders rokken vandaan gesleurd worden aan gort geschoten in Oekraine .Het zelfde gold voor die jonge Duitse soldaten ,die naar dat hele verre Rusland werden gezonden en daar bij 25 graden onder nul de dood vonden .En dan al die jonge Amerikanen wiens leven werd afgebroken in de hel van Vietnam en waarom ? Ja waarom ? Wie het weet mag het zeggen !

    • A. Olive zegt:

     “Ja waarom ?”
     Als ik een gok mag doen dan heeft het “Militairy-Industrial Complex” er wat mee te maken.
     President Eisenhower waarschuwde ons daarvoor in zijn Fairwell Address.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.