Broekspijpen en mouwen opstropen om rijst te planten in Arnhem

 RN7  25 juni:
Vrijwilligers en bestuursleden van de stichting Sawah Belanda stropen vandaag de broekspijpen eens extra hoog op. Ze doen dit voor de rijstplantdag bij het Indisch Monument in het park Sacre Coeur aan de Velperweg in Arnhem. Het monument is gerealiseerd in 2006 door Joyce Bloem in samenwerking met haar zus Marion en vraagt aandacht voor de Indische geschiedenis.Het planten van de rijst is een symbolische actie om aandacht voor de Indische Nederlanders te vragen.’Zwaarder dan andere jaren’
De rijstplantjes worden in één van de zeven vijvers van het monument geplant. “Dit jaar zal het planten zwaarder zijn dan andere jaren,” zegt Don Böckman van st. Sawah Belanda. “We hebben deze week al wel de watertoevoer tot de vijvers dichtgedraaid, zodat het waterpeil in de vijvers zal zakken, maar het heeft heel hard geregend.”

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.