Onbegrip na diefstal bij Moluks monument in Wierden: “Breng het gewoon terug”

Hij stond er nog maar net een jaar, toch konden dieven er niet vanaf blijven: de bronzen maquette bij monument Vossenbosch in Wierden. Het was bedoeld als een herinneringspunt voor alle oud-bewoners die jarenlang in het kamp moesten verblijven. Sinds afgelopen weekend is de maquette spoorloos en dat terwijl koning Willem Alexander op 1 juli het monument zou bezoeken. Maar dat is nog niet eens het ergste. “Het heeft emotionele waarde, dat is niet in geld uit te drukken.”  RTV Oost

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Onbegrip na diefstal bij Moluks monument in Wierden: “Breng het gewoon terug”

  1. Bert Siap zegt:

    Tja erg ! maar ze hadden het kunnen weten ! Diefstal van bronzen beeldjes en andere bronzen voorwerpen is al jaren aan de orde van de dag .Vooral bij begraafplaatsen ,zo ook bij het graf van mijn ouders 2 bronzen kelken uit 1972 gewoon weg geplunderd en niet alleen daar ! Het is schering en inslag ! Die bronzen maquette staat er pas een jaar ,hebben die dieven dan geen respect daarvoor ? Klaarblijkelijk niet ,dus bij een nieuwe maquette vooral een goedkoper soort materiaal gebruiken ,vooral GEEN BRONS !!! en NEE goud lijkt mij ook niet verstandig ! Grafschennis kwam vroeger weinig voor maar is tegenwoordig heel “” Normaal “”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.