Dé Indische zoekmachine

Op welk schip is opa eigenlijk naar Nederland gekomen? In welk kamp heeft tante gezeten? Hoe heeft mijn familie de Tweede Wereldoorlog ervaren? Dit zijn vragen die naar voren komen wanneer u op zoek gaat naar uw (familie)geschiedenis. De antwoorden staan in duizenden documenten, dagboeken, repatriëringslijsten en fysieke objecten die verspreid zijn over heel Nederland (en de wereld). Op zolder, in oude fotoalbums of opgeslagen in collecties van musea.
Het Indisch Herinneringscentrum werkt mee aan verschillende landelijke digitaliseringsprojecten met onder andere de Koninklijke Bibliotheek, Netwerk Oorlogsbronnen, Metamorfoze en Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45. Het doel van deze samenwerkingen is om een in 2024 een Indische zoekmachine te lanceren, namelijk ‘Het Indisch geheugen voor de toekomst’.

ighvt

Het Indisch Herinneringscentrum

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dé Indische zoekmachine

  1. Nooit heeft de Nederlande regering ooit grootscheepse huizen bouw gedaan als nu omde vluchteling uit het Afrika, Midden Oosten en Oekraine teraccomoderen.Wat een schande hadden ze toen gedaan om vluchtelingen van Indo’s en Indonesiers uit Indonesia om just de toegang in Holland aftesluiten terwijl ze historisch geleden, en zo veel opoverringen gedaan hadden voor Nederland.Terwijl deze nieuwe vluchteling juist niets!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.