De Weduwe van Indië: Platt_Voll

Anna Philippina Elisabeth Platt, geb. Makassar 2 juli 1901, overl. ‘s-Gravenhage 5 dec. 1961, dochter van Maria Magdalena Belle (1883-1934) en Willem Lodewijk Christiaan Platt (1874-1941), belastingcontroleur.
Haar stamouders waren Ludwig Wilhelm Hopfenblatt uit Beieren (1790-1867) die in 1816 als soldaat arriveerde te Batavia en Susanna Elisabeth Blaset (1804-1838), dochter van de Javaanse Leentgen met Pieter Blaset.
Anna huwt in 1922 met Johannes Hendrik Voll (1901 Makassar- 1930 Malang). Die was ambtenaar bij de dienst In- en Uitvoerrechten. Zoon van belastingontvanger Jacob Voll te Zuid Celebes en Anna Maria Louise Muller.

In 1973 werd haar broer Godefriedes Julius Jacob Platt , geboren te Makassar in 1902, bijgezet in dit graf. Net als zijn vader werkte hij ook bij de belastingdienst. Hij werd gemobiliseerd, was krijgsgevangene aan de Birma-Siam spoorweg en in 1947 naar Nederland gegaan met vier kinderen en echtgenote Georgine Henriette Voll (1903 Celebes- 1991), dochter van eerdergenoemde Jacob Voll en Anna Maria Louise Muller. Zij werd bij haar schoonzus en echtgenoot ter ruste gelegd. Stamouders Voll te Celebes zouden geweest zijn de Boeginese vrouw Mina en de Duitse soldaat Jan Jansz Voll, geboren 1678 in Olphen, te Java gearriveerd in 1699 en overleden 1729 te Makassar.

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.