Boek Akal – Overleven in Nederlands-Indië


Boek Akal van  Lilja Anna Perdijk:   George Wilhelm Keller (1928) wordt geboren in Sawahloento. Hij groeit op bij zijn opa in Padang, die hem Bo noemt. Opa is een avonturier. Als Bo op zijn achtste terugkeert naar zijn ouders wordt alles anders. Met de Japanse bezetting bereikt de Tweede Wereldoorlog ook de kolonie Nederlands-­Indië, waar dan al 345 jaar de Nederlandse vlag wappert.Na de bezetting keren Indonesische vrijheidsstrijders zich vooral tegen Indo’s. Als het noodlot ook zijn familie treft, sluit de achttienjarige Bo zich aan bij het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (knil). Akal zal een levensreddend inzicht blijken.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.