Biak Stories, expositie over Nederlands Nieuw-Guinea: En wéér moest iedereen vertrekken

Nederlands Nieuw-Guinea. Het laatste deel van Indië dat ons land uit handen gaf, op 1 oktober 1962. Voor kunstenaar en filmmaker Monique Verhoeckx is Nieuw-Guinea extra bijzonder: haar ouders werden daar verliefd op elkaar.
Het inspireerde haar tot de tentoonstelling Biak Stories, die in Stedelijk Museum Breda van 9 juli tot 4 september gratis te bezoeken is. Gekoppeld hieraan is een Collectiemiddag, op 25 juni. Aan iedereen die een band heeft met deze voormalige kolonie wordt gevraagd een bijdrage te leveren door langs te komen met voor hen belangrijke objecten uit die tijd. Gebruiksvoorwerpen, foto’s, een schelp, een sieraad, alles waar een persoonlijk verhaal aan verbonden is. Een deel wordt gebruikt voor de expositie.   bndestem.nl

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.