De Weduwe van Indië: Mac Gillavry_Boutmy

Daniël Jan Karel Mac Gillavry, zijn vader en zijn zoon hadden dezelfde voornamen. Hij was geboren in 1892 te koffie-onderneming Djattie Roenggo bij Ambarawa en overleed 1960 in Den Haag. Hij werd assistent-resident, gestationeerd op diverse plaatsen. In 1942 te Padang , zodoende was hij in de Japanse burgerkampen te Padang en Bangkinang.
Zijn ouders: Elisabeth Maria Kalkhoven (1866 Djokjakarta-1935 Malang) en Daniël Jan Karel Mac Gillavry ( koffie-onderneming Terwidi 1858-1924 Wlingi), administrateur van de onderneming Djaboeng bij Wlingi.
Eind 18e eeuw bleef de Schotse soldaat William Mac Gillavry te Zwolle wonen. Twee zonen aldaar geboren gingen naar Indië en kregen nazaten (o.a. Philip Dröge) . Zoon Hendrik en Anna Maurisse waren de stamouders van Daniël. Hendrik was te Indië griffier bij gerechtshoven en (assistent) resident. Daniël huwde in 1926 te Schaerbeek, Belgie met ….

Henriëtte Hermine Boutmy, geboren in 1903 in Meester Cornelis en overleden te Den Haag in 1997. Ze was met drie kinderen geïnterneerd in de jappenkampen te Padang en Bangkinang.
Dochter van de theeplanter Daniel Cornelis Boutmy (1859 Cheribon –1930 Den Haag) en Wilhelmine Sophie Suermondt (1872 Batavia – 1939 Den Haag).
De Antwerpse stamouders Charles Antoine Joseph Boutmy (1784 Antwerpen -1845 Den Haag) en Marie Françoise van Lerius (1789 Antwerpen -1841 Batavia) vertrekken in 1824 met drie kinderen naar Indie. Charles werkte bij de weeskamer te Batavia in 1825, pakhuismeester te Karangsambong 1826, lid Algemene Rekenkamer van Ned.-Indië in 1828,

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.