Lidl past afbeelding op kroepoekverpakkingen aan

Lidl past afbeelding op kroepoekverpakkingen aan vanwege ‘racistische’ elementen.
Als je kroepoek koopt bij supermarkt Lidl, dan zie je op de verpakkingen een man met een lange snor en een rijsthoed. Dat is racistisch, vindt Asian Raisins, een belangenorganisatie die mensen bewust wil maken van discriminatie tegen Aziaten. De organisatie stuurde eind vorig jaar een mail naar de supermarkt, met als resultaat dat Lidl nu de illustraties aanpast.   AD.nl

oude versie >>  –>>nieuwe versie–>>  .

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Lidl past afbeelding op kroepoekverpakkingen aan

 1. nona ketjil zegt:

  Wat een onzin! Hoe ver gaat de “correctheid” nog verder

  • Boeroeng zegt:

   Een groep klanten vind het niet leuk En Lidl en de fabrikant willen geen klanten verliezen, Normaal bedrijfsbeleid,
   De afbeelding is ook stereotyperend en generaliserend, En dus irritant en beschadigend voor bepaalde groepen

   • Bung Tolol zegt:

    Lidl is toch een Duits concern ? Jawohl ! O.K moeten ze ook maar Frau Antje bij het grof vuil zetten .Frau Antje is een Hollands/Zeeuwse boerin in klederdracht die ,die Duitsers kaas aansmeert met op de achtergrond een Hollandse molen .Behoorlijk stereotyperend en generaliserend ! Jawohl ! Maar Frau Antje is heel erg populair bij die Duitsers en die kazen vliegen de winkels uit ! Er was ook eens een persiflage geplaatst van Frau Antje met een dikke joint in haar mond en op de achtergrond Het Amsterdamse Red Light District .Ik ben het wel eens met Nona Ketjil we schieten te ver door met die z.g “” correctheid “” Die man met die snor had net zo goed Ted de Braak geweest kunnen zijn of ……….mijn persoon ! 🤣😂😁

 2. A. Olive zegt:

  De tyranny van de minority

 3. Anoniem zegt:

  Belachelijk

  • Bung Tolol zegt:

   Ik keek even voor de zekerheid op mijn fles CONIMEX Ketjap ,ik was mij doodgeschrokken ! Vreselijk bukan main ! Daar staat het echt weer zo,n afbeelding ,stereotyperend en generaliserend echt echt terlalu ! Wat staat er dan ? Nou een inlandse dame ,sorry een Indonesische dame die peper zat te stampen in een oelekan of zoiets ! Ja kijk kan echt niet meer hoor ,de tegenwoordige Indonesische vrouw is geemancipeerd en koopt haar sambal gewoon in de Toko ,Supermarkt of Shopping Mall ( betere stand ) dus dat plaatje van CONIMEX is gewoon stigmatiserend ! Ga jullie schamen CONIMEX ! 😎😎😎😜😜

   • Noordin zegt:

    Waaat een rasechte Indo koop toch geen conimex? In de kampoeng maakte jullie alles toch vers?Toch alles met de hand en/of voet? Is wel zwaar alles zelfdoen vooral waneer jullie moeders/grootm Niet thuis waren en moesten werken in de huishouding….
    Sorry, ik draaf door. Maar gelukkig hebben win het hier beter geregeld. Alles Kant en klaar.

 4. D.P. Tick zegt:

  Smaken niet super

  • Bung Tolol zegt:

   @ Smaken niet super !”” Ja je moet ketjap ook niet drinken !

   • Bung Tolol / aka Bung Ketjap zegt:

    Trouwens op de eerste flessen CONIMEX ketjap had die Inlandse dame ,sorry Indonesische dame nog geen borststukje aan ,dus met blote borsten ,daar ( Indonesie ) heel normaal .Hier in Calvinistisch Nederland brak de hel uit ! Hoe durven ze “” Dat is toch niet christelijk !”” Volgens mij was die dame helemaal niet christelijk ! Enfin om geen klantjes te verliezen kreeg die dame een B.H aan en later een sarong .Vreemd de verkoop van CONIMEX ketjap stortte meteen als een kaartenhuis in elkaar ! Indonesische dame met blote borsten liep als een trein ! Vloog de winkel uit ! In welk gerecht zouden die gereformeerde boeren die ketjap voor gebruiken ? Ging het zo ? “” Jan geef de Boerenkool met ketjap effe aan !”” 😜😊😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.