Lintjes
Magda Wallenburg
(62 jaar) uit Breda, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau fungeerde van 2006 tot 2012 als wijkhoofd bij de collecte van Amnesty International.
Daarnaast is ze al ruim 15 jaar, vanaf 2006, vrijwilliger bij de Landelijke Stichting Molukse Ouderen.
Wallenburg is op dit moment actief als voorzitter van de stichting Arjati en is bestuurslid van het Indisch Herinneringscentrum   bndestem.nl

Eric Nettekoven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden; hij kreeg het lintje uit handen van minister Kajsa Ollongren van Defensie. Al ruim 23 jaar is hij vrijwilliger voor het Korps Nationale Reserve, onder anderen als militair. Oorlog is zijn familie niet onbekend: zijn beide opa’s uit Nederlands-Indië werden in de Tweede Wereldoorlog gevangen gehouden door Japanners. Zelf diende hij in Libanon en Bosnië. Daarnaast biedt Nettekoven als medeoprichter en bestuurslid van Stichting Veteranen Brabant Zuid in hun ontmoetingscentrum een luisterend oor aan veteranen. ed.nl


Henk Beijen (1942) Bergen op Zoom, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Twintig jaar is Bergenaar Henk Beijen actief als vrijwilliger binnen de Indische woongemeenschap van zorgcentrum Moermont. In Indonesië liggen zijn roots. En regelmatig neemt hij de bewoners van het zorgcomplex mee op muzikale reis. Nog langer is Beijen actief bij sportclub Dino, waar hij dans- en muziekmiddag organiseert. Ook maakt hij deel uit van bewonersinitiatief De Vuurtoren in Gageldonk West.  bndestem.nl

Walter Eduard Schrader werd dit jaar door de lezers van het Leidsch Dagblad verkozen tot persoon van het jaar. De afgelopen periode heeft hij zich enorm ingezet om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen corona zouden krijgen. Terwijl supermarkten nee moesten verkopen, organiseerde hij distributiepunten in Leiden voor desinfectiemiddelen. Hij investeerde ook in de ontwikkeling van een speciale ontsmettingszeep en startte met succes een petitie tegen vernietiging van overgebleven vaccins. In 1985 richtte hij de stichting Remedi op (Redistributie Medische Instrumenten), een vrijwilligersorganisatie die afgeschreven, maar nog goed bruikbare (medische) goederen een nieuwe bestemming geeft. Leidsch Dagblad

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.