Oud-KNIL-militairen hebben recht op loon en vergoeding

Leon Algra:
Militairen die in de oorlog in Nederlands-Indië gestationeerd waren, kregen hiervoor nog altijd geen ”backpay”-salaris. Reden voor rechtszaken tegen de staat.Niet de oorlogsveteranen, het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL), Indische Nederlanders en Molukkers waren debet aan ons koloniale verleden. Essentieel is de rol die onze overheid daarin kabinettenlang speelde. Dat vraagt om nader onderzoek. Mijn vader was oud-militair in het KNIL, dat in opdracht van onze overheid werd ingezet voor orde en veiligheid in Nederlands-Indië. Bij mijn vader is heel zijn leven het gevoel gebleven ”ongewenst Nederlander” te zijn. Hij werd ontslagen uit het KNIL en kon fluiten naar zijn ”backpay”-salaris.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Oud-KNIL-militairen hebben recht op loon en vergoeding

  1. M.T.J. Emile Scholten kind van een KNIL militair , Birma en Nagasaki slachtoffer!!!! zegt:

    De Nederlandse regering is een schaamteloze instituut!!!! Volks onvriendelijk en ondanks door het volk gekozen ( zogenaamd democratisch???) doen toch hun eigen zin en denken door in de regering te zitten het beste voor hun eigen “IK” gelden te verdienen!!!

  2. P van Geldere. zegt:

    Als dit zou gebeuren dan hebben de nabestaanden er recht op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.