Haags museum wil tonen hoe Nederlands-Indië doorleeft 

Museum Sophiahof in Den Haag gaat terug in de tijd met de expositie ONS LAND –
Dekolonisatie, generaties, verhalen. Het is volgens de initiatiefnemers een tentoonstelling die laat zien hoe de vroegere kolonie Nederlands-Indië doorleeft in de Nederlandse samenleving van nu.

De tentoonstelling is opgezet als een reis van het nu tot in de jaren 50 van de vorige eeuw. Het draait vooral om persoonlijke familieverhalen van de verschillende generaties. ‘De jongste generatie laat zien hoe ze hun familieverhaal weet om te buigen tot een kracht’, zeggen de samenstellers. En er wordt vanuit zo veel mogelijk perspectieven gekeken, verzekert Sophiahof.   AD.nl

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Haags museum wil tonen hoe Nederlands-Indië doorleeft 

  1. Boeroeng zegt:

    De tentoonstelling bestaat uit vijf zalen. De eerste is een ware kakafonie van beelden. Op grote videoschermen flitsen mensen, gebeurtenissen, evenementen en ja, ook Moesson voorbij. ‘Deze ruimte moet een beetje verwonderen, wat is dit allemaal?’ vertelt Yvonne. ‘Je ziet van alles uit onze geschiedenis voorbij komen. Het moet je aan het denken zetten.’De volgende zaal brengt de bezoeker terug in de tijd en we ontmoeten de vertellers van deze expositie. In Ons land delen acht families hun verhaal, over hoe zij naar Nederland kwamen, hun herinneringen en over hoe zij nu in Nederland leven. Rebecca Tutuhatunewa-Louhanepessy, Dean Umarella, Julia Jouwe, Xanterra Manuhutu, Olivia The, Robin Zijlstra, Alfred Birney en Kimberly Keasberry nemen de bezoeker aan de hand. Hun verhalen zijn te horen in de audiotour en in de expositie zie je hun familiefoto’s en voorwerpen. Het brengt de geschiedenis heel dichtbij.

    De tentoonstelling bezoeken? Reserveren is noodzakelijk en dat kan via de website van het museum. 
    https://www.moesson.com/nieuws/nieuwtjes/expositie-ons-land-geopend/?fbclid=IwAR3ResaURTqXlF2MMWJBl-tkAwep0uyzqjjbNz0_clUi7oBk6ygemk6aVDw

  2. Boeroeng zegt:

    Zie foto’s :

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.