van den Broeke, Banda

Onlangs werd ik benaderd door de weduwe van de fotograaf Han Hehuat die destijds samen met zijn vrouw Marianne foto’s in Indonesië had gemaakt voor het boek ‘Het land onder de zon’ van schrijver Mochtar Lubis dat in 1981 verscheen. Op pagina 133 van dit boek staat een foto van perkenier Van den Broeke op de nootmuskaatplantage Groot Waling op de Banda Eilanden.
De uitgever had daarna een brief van mijn (inmiddels overleden) oom Guus van den Broeke gekregen die meende dat dit zijn opa was. Hij wilde graag de precieze voorletters weten van deze oude baas om vast te stellen of dit echt zijn opa was. Marianne Hehuat informeerde recent of ik er mee van wist.
Met de kennis van nu weet ik dat dit niet mijn overgrootvader c.q. de opa van Guus van den Broeke, maar dat dit de opa is van de huidige perkenier van het perk Groot Waling, Pongky van den Broeke. Het is Adee van den Broeke(1896-1984). Wijlen perkenier Wim van den Broeke was zijn zoon en Pongky, die nu als laatste perkenier van Banda de plantage Groot Waling beheert, is zijn kleinzoon.
Al weer een raadsel opgelost.
Zie ook de genealogie van onze familie op Genealogie Online:
https://www.genealogieonline.nl/stamboom_van-den-broeke/

Rick van den Broeke

Dit bericht werd geplaatst in Gast Pikirans. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.