Honderden mensen willen Indisch koken voor Heleens oma (87)

„Mijn oma zou graag nog eens lekker Indisch eten”, luidde de oproep van Heleen Daniluk (40) uit Hengelo via de actie Komt voor Elkaar van deze krant. Het leverde honderden reacties op. Afgelopen vrijdag genoot oma Ievke Berghorst (87) na jaren weer van een ouderwets goede Indische maaltijd. Meegebracht uit Den Haag, door GroenLinks-leider Jesse Klaver.

Met koelbox en boodschappentas komt Jesse Klaver vrijdag aan het eind van de ochtend aan bij woonzorgcomplex Het Hof van TriviumMeulenbeltZorg in Hengelo. Hij verontschuldigt zich meteen: „Het was mijn bedoeling zelf te koken, maar toen kwam het regeerakkoord er ineens tussendoor.” Als alternatief heeft hij een box vol gerechten van De Poentjak uit Den Haag meegenomen, zijn favoriete Indonesische restaurant.  tubantia.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Honderden mensen willen Indisch koken voor Heleens oma (87)

  1. laniratulangi zegt:

    Die Indische mensen zijn van harte lief………

  2. antoon cornelissen zegt:

    ik geloof niet dat het meer “echt” was omdat de Koki zeker ook 2 generatie is ….maar dat het wel een lekkere verassing voor oma was geef ik toe. om zekere spijsen te vinden voor een “goede-20- rijsttafel” is zeer moeilijk. of word er nog ingevoerd volgens ….oude VOC … metoden.

    Mijn moeder paste aan met voor haar gemende kruiden bij de sjinees in commissioner straat, johannesburg in de 50-60’s. toen ben ik uit huis en zag moeder het niet meer zitten om voor 2 perzoneneen “kleine8-gang” te maken … dat kosten 2 dagen in de keuken……
    hier in Kaapstad-omgeving nog geen toko voor Indies -eten kunnen vinden… wat maleis-ete vind je wel … maar aangepast bij zuid afrika culinere smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.