Mail

Mail 1
Ik ben op zoek naar de geschiedenis van de broer van mijn moeder in Bandung.
Ik heb nu een document gevonden met raadselachtige inhoud.
Wat is er gebeurd, waar gaat het over ? een paar weken na dit document is hij op 22-jarige leeftijd overleden. Als iemand hier meer over weet graag. !!!
Met vriendelijke groet.

Noot van de redactie:
Deze tekst lijkt opgesteld te zijn door Johannes Jacobus Roose. Hij was geboren in 1900 in Middelburg, ging in 1919 als soldaat naar Indië , waar hij het leger verliet en ca 1926 politieagent werd.
In deze tekst gebruikte hij de naam Beau Brummell, waarom is niet duidelijk. In 1950 was er niemand in Indië met de naam Brummell. Zo het schijnt.
Het moet een verwijzing zijn naar een brit die 200 jaar geleden leefde ?

A.K. Kamphuis moet iets gezegd hebben over Geert Zwiers (geboren 1919 in Hoogeveen). Hij opteerde in januari 1950 voor de Nederlandse nationaliteit, ging de naam Budiman gebruiken en schreef later een brief aan minister-president Drees over onrechtmatige arrestaties van Nederlanders te Java en sommigen werden als gevangene naar Nederland gebracht.

Mail 2
Ik doe al enige tijd stamboomonderzoek van de familie Richir. Af en toe lijkt het dood te lopen, maar dan blijkt na een oproepje op facebook iemand met een simpele tip te komen, waarvan je denk “waarom heb ik hier zelf niet aan gedacht?” ik zoek nazaten van:

1e)Melphine Constance Theodora Richir (*1895 Batavia- 1967 den Haag) en Armand Bruno Swart ( *1889 Batavia- + 1979 den Haag). Volgens mijn gegevens kregen ze 2 zoons t.w. C. Swart * 1928 en Rene Swart * 1929 Batavia –  1967 den Haag. De overlijdensdata van moeder en zoon zijn gelijk in mijn gegevens.  Dat zou best eens fout kunnen zijn. Van Melphine weet ik het zeker omdat ik haar overlijdensakte van heb. Zouden deze zoons kinderen hebben gekregen? Op de site van Frank de Vries staat dat er nog een dochter Jennie is geboren. Ik kan daar zelf niets over vinden, maar wellicht klopt dat toch.
Ook heb ik een overlijdensadvertentie ( 1979) van Armand gezien en daar wordt in de nabestaanden de volgende namen vermeld:
R.SwartC.H. Swart-Smit….Armand en Marion….Han en Joke
Ik denk dat Armand en Han de zonen zijn van R. Swart.

2e)Louise Alexandrine Richir, zusje van Melphine (* 1900 Batavia- ??) en Olympio Acuado Swart, broer van Armand Bruno, (*1897 Batavia – 1950 Jakarta) . Volgens mijn gegevens kregen zij 1 zoon met de naam Robby, * 1928 in Indie – overleden te Zeist.
Van beide echtparen ben ik dus op zoek naar nazaten. Beide mannen dragen toch wat minder gangbare voornamen dus is mijn hoop hierop gevestigd om zo nazaten te vinden die mogelijk nog wat informatie over voorouders hebben, gegevens kunnen bevestigen of verbeteren en dat ook willen delen.

Met vriendelijke groet, Caroline Richir-Ofman

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen, oproepen en mails. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.