26 nov Tjendolmiddag , Museum Sophiahof


Amber Nefkens, filmmaker, muzikante en derde generatie Indische Nederlander speelt speciaal tijdens de Tjendolmiddag op 26 november aanstaande, stukken uit de voorstelling ‘Het land van toen’. Hierin vertelt ze het levensverhaal van haar Indische oma, waarmee Amber een hele bijzondere band had.‘Het land van toen’ gaat over het levensverhaal van Erna Smith-Broers, geboren en opgegroeid in Nederlands-Indië. Van het spelen met broers en zussen in Semarang, tot de bruiloft met Richard (Dick) Smith – Ambers opa – in Batavia, de geboorte van drie dochters – waaronder Ambers moeder -, het afscheid van Indië, en de tijd in Nederland   Museum Sophiahof
Zie dit filmpje kerst 2015     Zie dit filmpje uit 2014

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.