14 nov Symposium Indische Letteren in Bronbeek

Dodo Berretty (1925-1980) was ‘een van de grootste fotojournalisten van zijn tijd’, aldus het gerenommeerde Parijse fotoagentschap Gamma-Rapho. De vanuit Frankrijk werkende fotograaf en schrijver werd geboren als zoon van de rijkste man van Nederlands-Indië, verloor vrijwel alles na de dood van zijn vader, werd verzetsman in Nederland en daarna oorlogsvrijwilliger in Indië, en zat na de oorlog met zijn camera de wereldgeschiedenis op de hielen. Met zijn fotoreportages over de dekolonisatieoorlogen in Algerije, Vietnam, Congo en Tunesië verwierf hij grote faam, net als met zijn portretten van beroemdheden uit de wereld van film, kunst en entertainment.  Walburg Pers

Het boek wordt 14 november gepresenteerd op het Symposium Indische Letteren 2021 te Bronbeek. Inschrijven is nodig
Met vooraf, over Jacob Haafner, over Multatuli , Annie Fioore.
Na de lunch: Frans- Willem Korsten, Sylvia Pessireron en Adriaan van Dis.
Presentatie : het boek de Postkoloniale Spiegel
Muziek van Robin Block en een gesprek met Dido Michielsen

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen, Boeken. Bookmark de permalink .

2 reacties op 14 nov Symposium Indische Letteren in Bronbeek

  1. R.L. Mertens zegt:

    @Waluparmo; ‘zoon van ..etc.’- Dus Willem Fokker is derhalve een halfbroer van Dodo. En Indonesiër geworden? En erkent door zijn vader Dominique. Het was bekend dat Dominique diverse affaires had; Wie was dan zijn moeder?

  2. waluparmo zegt:

    Willem Fokker was geboren toen de Fokker vliegtuig PH- HNCC in Tjililitan lande,als zijnde de eerste vlucht van Nederland-Ned Indie. Zijn vader moest extra betalen bij de Burgelijke Stand om die voor naam temogen gebruiken.Hij was WNI geworden .Ik heb niet gevraagt naar zijn moeder’s naam maar zij was hertrouwd met de administrateur van een Suikerfabriek dicht bij Semarang.Hij moest om 5 uur met de bus naar Semarang om naar school tegaan en om kwam om 1700 pas thuis.Hij was gepensioeneerd als administrateur van de GARUDA AIRWAYS in Bangkok.Waar zijn vrouw een travel bureau gespesialiceerd voor Hollandse touristen heeft.Dominique is een paar keren getouwt en de laaste affaire was met de dochter van de GG.Wal Suparmo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.