21 nov koor Capricciosa te Amersfoort

Vrouwenkoor Capricciosa zingt op zondagmiddag 21 november in Amersfoort een programma rond het thema Nederlands-Indië. Het initiatief is afkomstig van een van de koorleden die haar roots heeft in Voormalig Nederlands-Indië. Het programma is zeer divers, zowel qua periode, componisten en sfeer. Met zelden uitgevoerde werken van de op Soerabaja geboren Constant van de Wall (afkomstig uit de archieven van het Nederlands Muziekinstituut), een nieuwe compositie van Hans-Erik Dijkstra van het gedicht “Mijn hart is op twee plaatsen tegelijk” van Willem Wilmink,
“Songs of survival” zoals gezongen door vrouwenstemmen in de kampen en natuurlijk ook een aantal bekende en minder bekende Krontjongliederen en pantuns. Het koor staat onder leiding van Hannie Slingerland. Het programma wordt ondersteund met wajang kulit schaduwspel door Dominique Roskott.

15:30 uur in de Fonteinkerk aan de Robert Kochstraat4 in Amersfoort.
Toegang €16, incl.consumptie. Reserveren kan via concert@capricciosa.nl
Website en facebooksite.

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.