Weduwe van Indië: Ramakers van Praag_Westerkamp

Lilian Joyce Ramakers van Praag, geboren te Rembang, overleed als 21-jarige in 1955 en bijna een jaar na haar  huwelijk met Hans Hugo Paulus.
Ze was dochter van Jules Marie Antoine Ramakers van Praag (1907 Buitenzorg-1997) en Goswine Michels (1899 Djokjakarta-1977), ook overleden en begraven te Nieuw Eykenduynen .
Abraham Simon van Praag, overgrootvader van Joyce liet zijn naam veranderen in Ramakers van Praag, aangevraagd in 1897.  Naar zijn moeder Maria Ramakers en vader Levi van Praag, Amsterdammer die schout te Padang werd .
Haar man Hans Hugo Paulus (1930 Batang -2007) emigreerde in 1957 naar  Amerika waar hij overleed. Zoon van suikeremployée te Java en rijksambtenaar in Den Haag  Martinus Wilhelmus Petrus Paulus (1898 Soerabaja – 1958 Den Haag) en Agnes Louise Hermine  Bastiaans (1903 Keboemen-1958).

Adolphine Adèle Westerkamp was oma Ramakers van Praag, geboren 1889 in Batavia, overleden te Wijk aan Zee in 1970. Dochter van de gouvernementsklerk Johannes Wilhelmus Jacobus Frederik Westerkamp (1863 Batavia – 1918 Batavia ) en Jorine Marguerite Brouwer ( 1864 Batavia – 1944 Wonosobo).  Haar stamouders waren de Duitser Johan Westerkamp (1809 Bremen – ), werkzaam op diverse gouvernementskantoren en Charlotte Bonte (1811 Batavia -1875 Batavia).  Ze huwde in 1906 met Jules Jacques Louis Arthur Ramakers van Praag, zoon van eerder genoemde Abraham Simon . Jules was oa klerk bij het gouvernement, maar daarna journalist. Hun scheiding was in 1912. Jules hertrouwde  Henriette Birsak en daarna gehuwd en gescheiden van  Maria Anna Beiten, die rond 1960 actief was in de Tong-Tong-beweging .

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.