Audiotour Indisch verleden Archipelbuurt, Den Haag

Firma MES onderzocht het verhaal achter het duurste Haagse huis op Funda, ontdekte een opvallende band met Nederlands-Indië, en vroeg aan zoveel mogelijk mensen: wie ben jij? Het resultaat is Oksigen: een wandeling vol bijzondere en confronterende verhalen over identiteit en het koloniale verleden. Een audiotour met denkruimte over de gelaagdheid van onze geschiedenis en identiteit. Een verhaal met vele kleuren, geuren en ruimte: Oksigen. Dat is Bahasa Indonesia voor ‘zuurstof’, denkruimte dus. We cureerden een tentoonstelling vol stemmen dwars door de Archipelbuurt in Den Haag.

** Er zijn tours in de  maand oktober. Nu reserveren.
** Indisch Anders: Een nieuwe theaterervaring is Oksigen van de Haagse groep Firma MES: een combinatie van een audiotour en live theater, die de band met het koloniale verleden onderzoekt. Met een koptelefoon op wandelen deelnemers door o.a. de Archipelbuurt in Den Haag en maken zo “een filosofische reis door de stad, maar ook door jezelf”. Esther Tak liep mee op zondag 19 september.
** Zie ook dit artikel in Trouw.

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Audiotour Indisch verleden Archipelbuurt, Den Haag

  1. Indisch4ever zegt:

    nav de voice over in de film:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.