10 okt Nationaal archief als bron voor de film de Oost

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op 10 okt Nationaal archief als bron voor de film de Oost

 1. vandenbroek@libero.it zegt:

  citaat: “….de eerste grote Nederlandse speelfilm over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog: De Oost. …”

  Dat klinkt allemaal wel waar!!!, het is een de eerste speelfilm, maar dat heeft meer te maken met geld=kapitaal” want dekoloniseer ik de tekst en kijk ik naar nieuwswaarde over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog dan kom ik altijd terecht bij de documentaire ” Soerabaja,Surabaya. Deze titel geeft al de verschillende perspectieven aan. Er komen in deze documentaire belangrijke acteurs dwz stakeholders aan het woord zoals Ruslan Abdulgani vroegere Indonesische minister van Buitenlandse Zaken.
  De film de Oost doet dat anders, maar als de film zo veel verschillende gezichtspunten toont , waar blijven dan de oorspronkelijke Indonesische stakeholders, waar zijn de Nasutions, Hatta’s, Sukarno’s etc. Dan blijft de film hangen op hun gebrekkige, weinig beargumenteerde en geschiedkundig verantwoorde aan los zand hangende interpretaties, geïnspireerd op historische gebeurtenissen waar veel zo niet alles op af te dingen is!!!

  Ik kijk met genoegen uit naar 10 Oktober. De Heren zijn gewaarschuwd.

 2. Bung Tolol ( Reeds gewaarschuwd ) zegt:

  Orang yang diperingatkan berarti dua ! ………………………………………………. Een gewaarschuwd mens telt voor twee !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.