Liesbeth Zegveld stopt met bepaald soort zaken Indonesische slachtoffers

Liesbeth Zegveld no longer wants to represent Indonesian victims in court.
In an official letter, dated May 3, 2021 and co-signed by her colleague Brechtje Vossenberg, she wrote to K.U.K.B. chairman Jeffry Pondaag: “our office will/cannot accept new cases from [Indonesian] people who want to submit a claim against the Dutch State under the Children’s Settlement Arrangement or the Widows Settlement Arrangement.”  Histori Bersama

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Liesbeth Zegveld stopt met bepaald soort zaken Indonesische slachtoffers

 1. Boeroeng zegt:

  Pondaag geeft aan dat zijn ontspoorde relatie met Liesbeth Zegveld meespeelt met haar terugtrekking.
  Zie zijn brief aan haar

  In your letter, it seems like this is all a personal matter between you and me. In any event, you make it very clear that your hurt feelings weigh heavily in rejecting victims. That you don’t have time anymore sounds like an excuse, because you have always been busy. It’s not about us and how our relationship has deteriorated lately.

  Klik om toegang te krijgen tot Reply-Jeffry-to-Liesbeth_May-25-2021.pdf

  Wat denkt Liesbeth Zegveld? Het lijkt me logisch dat ze zijn extremisme verwerpt en zich meer aan hem irriteert.

  • Bung Tolol zegt:

   Jeffrey Pondaag spreekt en schrijft geen woord Engels ,dus waarschijnlijk is die brief opgesteld geworden door Michael van Zeijl ,die wel het Engels goed beheerst .Mw Zegveld heeft een keertje veel succes gehad ,daarna is het huilen met de pet op geblazen qua goede resultaten .Nederland heeft alleen nog twee redelijke advocaten ( Niet eens heel goed ) t.w die twee Surinamers Spong en Roethof .Roethof vind ik nu de beste advocaat ,hij gaat over lijken om zijn clienten te verdedigen ,vaak zonder succes maar dat geeft niet .

   • vandenbroek@libero.it 1953 zegt:

    Het topic gaat toch over mr. Zegveld? dan wordt weer de aandacht afgeleid door dezelfde persoon, die dat niet lang geleden al heeft gedaan! één keer kan toeval zijn , de tweede keer begint verdacht veel op bewuste misleiding te lijken.

  • Anoniem zegt:

   Nu kan zij beginnen te werken voor de onschuldige slachtoffers van de Bersiaptijd; vrouwen, kinderen,minderheden die werden gerampas,abducted, tortured and killed by brave Indonesian “freedom fighters”.

   • R.L. Mertens zegt:

    @Anoniem; ‘ by brave Indonesian freedom fighters etc.’- In uw opdracht? In te dienen bij de Republiek? Kom op; waag het! – Dan komt er eindelijk een einde aan de mythe…..!
    Of is het kletskoek voor de bühne?

 2. Boeroeng zegt:

  Marjolein van Pagee schrijft op facebook over Liesbeth Zegveld:

  Ik zeg: ze is een poortwachter van het systeem, of ze zich ervan bewust is of niet, ze dient de belangen van de Nederlandse staat. Punt uit. Ze zorgt ervoor dat de rechtszaken beperkt blijven, waardoor de staat niet teveel schadevergoeding hoeft te betalen. Dit klinkt misschien hard, maar ik weet meer, en het komt binnenkort allemaal aan het licht!

  Tjaaaa..

  • Bung Tolol zegt:

   Denk dat Marjolein weleens gelijk zou kunnen hebben een /twee keer kleine succesjes ,daarna habis .Wie ook zo,n poortwachter is ? “” Onze”” Silvraire Dell ,Haye of zoiets ,zag hem wel zitten bijna voorste rij bij die herdenking in Den Haag ,achter alle notabelen van Belanda .Silvraire is officieel nog steeds de leider /lijder van I.P 1 .Denk dat geen enkele Indo die vent nog serieus neemt maar hij krijgt wel een uitnodiging en de echte aanjager van die Indischen Mw Stein niet ,maakt Mw Stein niks uit ze bouwt haar eigen veel gezelliger feestje wel op de DAM ! Goed zo Peggy ! 👍

  • R.L. Mertens zegt:

   @Boeroeng/v.Pagee; ‘dient de belangen van de staat etc.’- Na al die jaren? Bewijzen? Onderbouwingen? – Ooit met haar kennis gemaakt bij het feestje van Pondaag’s jubileum Kukb in een het Tropen museum/zaaltje. Een integere vrouw.

   • Boeroeng zegt:

    Het is radicalisme. Medestanders die niet een meer radicale weg volgen worden als verrader weggezet. Dat doet Pagee met Zegveld.
    Het conflict Pondaag versus Zegveld gaat over zijn gefrustreerdheid of belandahaat verpakt in radicale opvattingen . Zover ik het kan overzien
    Zegveld is advocaat en niet een activist zoals de gefrustreerde Pondaag.
    Hij wil dat Zegveld zich actief uitspreekt tegen elk militair Nederlands geweld van toen lang geleden. Kennelijk doet ze dat niet zo actief of ziet ze geen praktisch nut dat als argument te gebruiken in processen: elk legitimiteit van Nederlands militaire daden juridisch aan te vechten. Pondaag denkt dan politiek en Zegveld kijkt naar juridische relevantie en praktische strategie. Tenminste ik speculeer maar wat nav de beschikbare teksten

   • Jan A. Somers zegt:

    “Een integere vrouw.” Uiteraard. Advocaat. Plus bevlogen.

    • Indorein zegt:

     Integer is een persoonlijke eigenschap en niet gelinkt aan enig beroep of ambt zoals bijvoorbeeld dat van advocaat.
     Er zijn advocaten, die beslist niet onder de categorie “integer” kunnen vallen, net zoals juristen, ingenieurs, aannemers, bankdirecteuren, hoge ambtenaren, politici, etc. etc. …

     Wat ik mij afvraag: hoe kun je het nederlanderschap van M.van Zeil en J. Pondaag afnemen en ze op een enkele reis naar een van de 17.000 eilandjes in Indonesie sturen?
     Hoelang kan iemand ongestraft jarenlang op de hoofden van medeburgers schijten zonder daarvoor te worden afgestraft?

    • Jan A. Somers zegt:

     “en niet gelinkt aan enig beroep of ambt zoals bijvoorbeeld dat van advocaat.” In mijn optreden als ingenieur en als jurist moet ik altijd proberen integer te zijn tegenover mijn (werk)omgeving, opdrachtgevers en collega’s.
     Mevrouw Zegveld is als advocaat onderdeel van de uitvoering van onze rechtsstaat. Zij is een advocaat. Een goeie. Je kunt haar inhuren als pleitbezorger. Maar je hoort als opdrachtgever ook de omgangsvormen binnen onze rechtsstaat te kennen en te gehoorzamen. Dat je buiten je contacten met je advocaat deze niet publiekelijk persoonlijke meningen over jouw uitgangspunten laat verkondigen. Dat zal ze ook niet doen, maar dan moet je ook niet aanzetten tot …. Wat de heer J. Pondaag dus wel (radio interview) doet. Niet netjes. En dus al erg genoeg.

    • Boeroeng zegt:

     Het is onzin om mensen het Nederlanderschap af te pakken en te verbannen voor een ongewenste mening. Dat zijn middeleeuwse methodes
     Pondaag heeft niet de Nederlandse nationaliteit, overigens.
     En hem ongewenste vreemdeling verklaren en uitwijzen vanwege zijn mening is tegen de democratische principes van vrije meningsuiting

    • R.L. Mertens zegt:

     @Indorein; ‘ op de hoofden van medeburgers schijten etc.’- Nou, heel lang ….Er betaat nl. geen straf op…. vooral op reine hoofden….

    • R.L. Mertens zegt:

     @JASomers; ‘uiteraard advocaat etc.’- Inderdaad, kreeg toen; advocaat plus slagroom.

  • Boeroeng zegt:

   Marjolein van Pagee schrijft augustus 2021:
   “Dit klinkt misschien hard, maar ik weet meer, en het komt binnenkort allemaal aan het licht!”
   —-
   We zijn 14 maanden verder…. er is niks aan het licht gekomen betreffende Zegveld als verdediger van het Nederlands kolonialisme.

 3. Boeroeng zegt:


  Pondaag op radio 1 . Hij noemt de rechtbank racistisch koloniaal ?
  Hij wil dat Zegveld de rechtbank en het racistisch koloniaal systeem aan de kaak stelt.
  En dat zij beargumenteert dat Nederland geen wettelijk recht had militair op te treden in 45-50 ?
  Dat is een doelstelling wat voorbij gaat aan een vonnis eisen dat de staat verantwoordelijk is en schadevergoeding moet betalen aan weduwen en wezen.

  Verderop noemt hij Indische mensen ” gelijkgesteld” en dan is hij weer niet duidelijk.
  Zegt hij nu dat dat Indische mensen de schuld zijn van het racistisch koloniaal oordelen van de rechtbank .
  Typisch Pondaag… iets suggereren, iets verward beweren en wat ik meemaakte op facebook , gaat hij dat niet verduidelijken, toelichten of verdedigen.

  • Jan A. Somers zegt:

   Gelukkig is hij geen buurman van me.

   • Indorein zegt:

    Zo iemand blijft niet lang mijn buurman! Ik ga daar verder niet op in.

    • Bung Tolol zegt:

     Nou van mij mag si Jeffrey wel naast mij wonen ,er wonen al zoveel gekken hier eentje er nog bij prima ! Trouwens hij lijkt mij niet ongeschikt maar je moet het natuurlijk niet over die koloniale tijd hebben Net als in de kroeg praat niet over Godsdienst en politiek taboe ! Waar je het met Jeffrey over moet hebben ? Moeilijk hij lijkt mij geen intellectuele hoogvlieger ( Ben ik ook niet ) o.k waag een poging 1) Eten 2) Ajax 3) De vrouwen van Bung Karno ,vooral Ratna Sari Dewi 4) Auto,s 5) Badminton 6) Indisch4ever ! 😜😂😁

  • Bung Tolol zegt:

   @Boeroeng ;Zeg maar tegen Jeffrey “” Beter gelijkgesteld dan kaltgestellt ( Betwijfel of si Jeffrey de clou ervan snapt ) Doordat zijn familie gelijkgesteld werd ,kon hij naar Nederland vertrekken .Maar ook zijn Indische familie liep de kans kaltgestellt te worden tijdens de Bersiap .Zie/Hoor die rede van Bung Tomo ,iedereen ,die ook maar een druppeltje Blank bloed had moest vermoord /kaltgestellt worden .Kaltstellen =uitschakelen .Kan niet zeggen dat Pondaag nou een werkelijk ontwikkeld man is ,dit in tegenstelling tot Michael van Zeijl .Maar ja Jeffrey heeft grotendeels een Indonesische opleiding genoten en Michael een Nederlandse ,duidelijk te merken .

   • Boeroeng zegt:

    Ik vermoed dat zijn moeder al de Nederlandse nationaliteit had bij geboorte.
    Haar ouders heetten Gilhuys en van Heumen
    Ik weet dat een oom Pondaag, broer van zijn vader, in 1933 werd gelijkgesteld en in 1952 in Nederland de Nederlandse nationaliteit kreeg.

    Het is me niet helemaal duidelijk waarom Pondaag alle Indische mensen aanhoudend ‘gelijkgesteld’ noemt.

   • Bung Tolol zegt:

    Ja Jeffrey Pondaag heeft de Indonesische nationaliteit ,dus kun je hem moeilijk de Nederlandse nationaliteit afpakken zoals Indorein voorstelde .

    • Anoniem zegt:

     Geen AOW en andere benefits voor hem van Ned.?

    • Bung Tolol zegt:

     Jeffrey Pondaag heeft gewoon recht op A.O.W ,hij woont hier al vanaf 1969 dus 52 jaar ,krijgt hij waarschijnlijk vol A.O.W vanaf 14/15 jaar ,stel hij was 18 jaar toen hij in Nederland kwam ,worden er 3 jaartjes afgetrokken vanwege verblijf in Indonesia maar dat is niet zoveel .Verder heeft Tuan Pondaag recht op alles waar ook andere Nederlanders recht op hebben .Hij kan alleen niet kiezen voor de 2e Kamerverkiezingen maar dat zou het toch al niet doen ! Hij kan ook niet uitkomen voor een vertegenwoordigend Nederlands sportelftal ,hij zou op de olympische Spelen dus voor Indonesia moeten uitkomen .Op welk onderdeel van die Olympische spelen ? Op het onderdeel Omong omong kosong of het onderdeel Slap Lullen in de Ruimte ! Gegarandeerd Medaille Emas ! 😜😁😎

 4. Boeroeng zegt:

  Aan de redactie van De Nieuws BV mailde Zegveld desgevraagd deze reactie: “De samenwerking met Jeffry Pondaag verliep niet meer goed, zodanig dat we ons werk niet meer goed konden doen en niet meer konden instaan voor een goede belangenbehartiging van de mensen in Indonesië. Tot onze spijt hebben we om die reden onze bijstand moeten beëindigen. Ingrijpend was dat zeker, maar er bleek helaas geen andere oplossing.”

  nporadio1

  • R.L. Mertens zegt:

   @Boeroeng; ‘geen andere oplossing etc.’- Mi. goed voor beide partijen; om te scheiden. Even afstand te nemen van de routine/sleur(na al die jaren!) is een juiste beslissing voor een ; nieuwe start….!

 5. Boeroeng zegt:

  Al een paar jaar zie ik Pondaag op facebook deze scheldpartij herhalen.
  Keer op keer Het is een soort mantra. Doet hij copy/paste?

  gesubsidieerde gelijkgestelde racistisch verraders Indisch Made In Holland.


  Onlangs deze tirade op zijn facebookpagina

  Hij heeft bovenstaande fototopic gejat van   Indisch Platform 2.0 /Indische kwestie
  Soms moet hij zijn etnische haat naar zijn eigen afkomst ook uiten  op een niet-facebooksite.

 6. AOW is toch maar een soort assurantie,volgens mij.Want alles is nu gebasseerd op bussiness.Alhoewel het een zogenaamde SOCIALE WET IS van Holland Een Hollandse vriend in Indonesie kan geen AOW kriigen omdat hij nooit in Holland heeft gewerkt. Graag antwoord van mensen die dit begrijpen.

  • Bung AOW. zegt:

   Pak Wal : Als u van uw 14e jaar tot uw 65 e jaar in Nederland had gewoond en ingeschreven stond bij de Burgerlijke Stand van uw woonplaats .had u nu van uw AOW kunnen genieten .( +1300 euro schoon/netto per maand ) Ja met uw AOW zou u zich ook in Indonesia mogen vestigen .Voor de AOW hoeft u niet eens gewerkt te hebben ,slechts ingeschreven staan in Nederland is voldoende .U bent nu + 88 jaar had u mooi 23 jaar AOW gehad + 1300.- euro is niet veel in Nederland maar wel in Indonesia ! Behalve AOW zou u nog een klein /groot pensioentje mogen hebben en als u alleen AOW heeft wordt u in Nederland op alle mogelijke en onmogelijke manieren geholpen ( Stadspas 25% korting op bepaalde zaken ,gratis OV etc etc )

   • A. Olive zegt:

    “Als u van uw 14e jaar tot uw 65 e jaar in Nederland had gewoond……..”
    Pak Suparmo zou alleen 15 jaar in Nederland hebben gewoond om van de AOW te kunnen leven in Indonesia. Maar ja dat is 15 jaar met weinig zon en veel koude regen..

 7. De fout was omdat hij zich niet in Holland ingescheven heeft.Alleen maar met een Hollands paspoort in Indonesia geleefd. Met bijna elk jaar verlof in Holland.

  • Pensionado zegt:

   Is geen grote fout hoor, hij zal er ook wel voordelen van gehad hebben. Denk maar eens aan medische kosten die bijvoorbeeld in Indonesië veel lager liggen. En er is een (verplichte BPJS) ziekteverzekering waar je verschillende klassen in hebt en je voor €10 per maand op een éénpersoonskamer kan liggen. Ga eens onverzekerd naar de tandarts; voor controle en een nieuwe vulling in Indonesië betaal je nog geen €35. Medicijnen zijn goedkoper dan de eigen bijdragen in West Europa.

   Hoe dan ook, dit is de AOW ‘regel’: Een voorwaarde voor het aanspraak kunnen maken op een volledige AOW-uitkering is dat men 50 jaar binnen het Koninkrijk der Nederlanden gevestigd is geweest. Deze 50 jaar is gebaseerd op de algemene werkzame leeftijd, gerekend vanaf 50 jaar voorafgaand aan het bereiken van de AOW-leeftijd. Ieder jaar wordt 2% van het recht op uitkering opgebouwd.

   Nog iets wat voor sommigen hier wel interessant (of beangstigend) kan zijn: Het concept van Retirement Visa voor buitenlanders in Indonesië gaat volledig op de schop. Het wordt een Indonesia Second Home programma waar de gepensioneerde 2 miljard rupiah op een (overheids)bankrekening moet vastzetten. Oeps, dat is met de huidige koers een slordige €130.000! Er zullen niet veel zijn die dat beschikbaar hebben.

   • Bung AOW zegt:

    @Dat men 50 jaar binnen het Koninkrijk der Nederlanden gevestigd is geweest “” Is dat zo ? Nieuw Guinea behoorde tot 1962 ook tot dat Koninkrijk ,toch werd elke persoon die daar gewoond had gekort op zijn /haar AOW .Dus voor de AOW geldt als vestiging plaats enkel het gebied in Europa t.w Het land Nederland .Wel vreemd maar wel waar .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.