Indisch in beeldVraag:
Herkent u deze personen? Zo ja, ik zou graag willen weten met welk schip zij naar Nederland reisden. Hun repatriëring zal mogelijk zijn geweest in januari of februari maar zeker in 1958 vanaf Soerabaja of Tandjung Priok – Djakarta.

Hartelijk dank voor uw reactie.
Eve

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

4 reacties op Indisch in beeld

  1. ellen zegt:

    Uw foto doet mij denken aan mijn bootreis vanuit Tandjung Priok naar Nederland. Het was in het jaar 1958 en mijn vader had voor zijn gezin (echtgenote en 3 kinderen) een 4-persoonshut weten te bemachtigen op de Johan van Oldenbarnevelt. Zelf sliep mijn vader in een grote gemeenschappelijke ruimte waar het tot laat in de avond vrij luidruchtig was van babbelende mensen in stapelbedden die niet konden slapen. Ik was een meisje van 11 jaar, en als ik naar de douches of wc wilde, moest ik eerst door een lange gang, waar er zulke groepjes jong volwassenen samenschoolden, een soort hangjongeren. De mensen op uw foto ken ik niet. Wij kwamen – dacht ik – ergens in het begin van de lente van 1958 – aan in Amsterdam. Het moet nog wat fris zijn geweest, want mijn broer herinnerde zich, dat een tante die ons verwelkomde op de kade, hem een warme jas omhing.

  2. Eve zegt:

    Hartelijk dank, Ellen! Het moet idd begin 1958 zijn en ik vermoed februari. Zegt een ruimte met wit bord tegen de wand ‘Bootstation’ en daaronder ‘N 16?’ (maar door beschadiging valt dit niet goed te lezen) en daar weer onder in het engels ‘Boatstation’ u mss wel iets? Ik ga meteen kijken wanneer de JVO in die tijd was vertrokken. Nogmaals bedankt voor uw reactie. Met hartelijke groet

  3. A. Olive zegt:

    Ik weet het niet zeker maar die twee hurkende lijken veel op wijlen Rob Abels en Eriana (Erie) Abels van Dulken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.