Indonesië actueel

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Indonesië actueel

 1. Boeroeng zegt:

  Indonesië wordt hard geraakt door de opmars van de besmettelijke Delta-variant. In de hoofdstad Jakarta hebben ziekenhuizen buiten al noodtenten moeten neerzetten om patiënten op te vangen. President Joko Widodo spreekt van een “buitengewone situatie”, meldt Al-Jazeera.In West-Java is meer dan 90 procent van de ziekenhuisbedden bezet. “Als dit zo doorgaat, staat ons zorgsysteem op het punt om in te storten”, zegt een woordvoerder van de provincie.
  ————
  Bron

 2. Jan A. Somers zegt:

  In Nederland zijn veel beperkingen opgeheven, maar ik houd mijn hart vast voor het najaar. In de supermarkt houden wij voorlopig maar onze mondkapjes nog op, het winkelend publiek weet niets van afstand houden af. Hetzelfde in het ziekenhuis. Dat is toch een plaats waar alle ellende van de wereld bij elkaar komt?
  Op Mallorca zijn op een studentenfeest 600 feestgangers besmet geraakt. En in Sydney wordt al bij 30 nieuwe gevallen de lock down weer ingesteld. En Spanje 6074 nieuwe gevallen in de laatste 7 dagen. Daar gaan de Nederlanders rustig met vakantie!

  • A. Olive zegt:

   “het winkelend publiek weet niets van afstand houden af”
   Hier wordt ons gezegd dat de afstand 6 feet imoet zijn, dat is ongeveer de lengte van een doodkist.

   • Jan A. Somers zegt:

    Ongeveer twee stappen. De belangrijkste maatregel. Heel simpel. Maar wordt niet gesnapt. Misschien valt die eenvoud niet goed. Tegenwoordig moet alles zo wetenschappelijk verantwoord zijn.

 3. Boeroeng zegt:

  Het blijft nog voorzichtig zijn in Nederland.
  15 miljoen prikken gezet. zowat 5.2 miljoen mensen volledig gevaccineerd.
  Ongeveer 4.5 miljoen mensen 1x geprikt
  Met hen die al corona hadden moet het aantal mensen met afweerstoffen ca 12/13 miljoen zijn, misschien meer = 70 % +
  87% van de Nederlandse bevolking wil die vaccinatie. Dat is weer hoopvol.
  Het deltaplusvariant is besmettelijker dan ooit, deze blijft nog een tijd circuleren onder de niet-gevaccineerden. Maar ook gevaccineerden kunnen wel besmet raken, zij het dat het lichaam sneller het virus weet uit te schakelen.
  En dan weten we niet hoelang de vaccins werkzaam blijven. 6 maanden, 1 jaar ?
  Komen er nieuwe varianten die de vaccins niet kunnen bestrijden.?

  Nahhhh we kunnen nog niet terug naar het normaal van vroeger.

 4. Indorein zegt:

  De enig juiste manier om verbreiding te voorkomen c.q. uit te sluiten: besmette gebied afgrendelen.
  Dat had de WHO al meteen met China en nu India (zeer gevaarlijke variant Delta!) moeten doen.

  Heel veel mensen zijn hardleers, eigenwijs, onbeschoft, a-sociaal (niet mijn probleem dat ik jou eventueel besmet!), ziende blind en horende doof.

  Regeringen durven vaak geen resolute beslissingen te nemen, bang dat men niet wordt herkozen of dat het machtige China, of India, boos wordt.
  Kortom: als fatsoenlijk en sociaal mens, of land, ben je altijd de pisang!

 5. waluparmo zegt:

  Het is niet alleen maar moeilijk om 270 miilioen mensen te faksieneren maar de bevolking locatie
  in 7000 eilanden is ook een probleem ,zegt president DJOKOWI. Geen enkel land in de wereld heeft zulke moeilijkeden.

  • A. Olive zegt:

   De grootste moeilijkhijd is het gebrek aan diepvries voor de vaccine.

  • Bung Tolol zegt:

   Het grootste Corona -probleem gebied is natuurlijk Java ! Java opp is 135.000 km2 ter vergelijking Suriname opp is 165.000 km2 maar op Java leven 145 miljoen mensen en in Suriname 600.000 mensen .Op Java leven de mensen op/onder/naast en boven elkaar ideale situatie voor een virus om toe te slaan ! Maar in Suriname sloeg het virus ook hard toe ,hoe ken ? Nou in Suriname heerst een laat maar waaien sfeer ,mij treft het niet redeneert men en ze worden dan laks en onvoorzichtig en dat voornamelijk in de enige stad van betekenis Paramaribo .Komt er Corona voor in het Binnenland ? Nee ,daar waait een lekker gezond windje en de lucht is ( nog ) schoon .Heeft u de lucht in Jakarta -pusat wel eens ingeademd ? Als je in Jakarta niet dood gaat aan Corona ,ga je wel dood aan die luchtvervuiling of je wordt kapot gereden door een brommer of je verzuipt door al die bandjirs .In gebieden met veel mensen loop je altijd het risico een of andere ziekte op te lopen ,waar moet je dan naar toe ? Nou weet wel een paar gebieden o.a Spitsbergen ,Groenland ,het niet bevolkte gedeelte van Alaska of hartje Sahara of de Gobi woestijn .,Siberie is ook niet slecht .🤣😂😜 Op het Waddeneiland Rottum lijkt het mij ook veilig voor Corona ( Er wonen geen mensen ) maar ja die zeehonden ? Die kunnen ook Corona hebben Ya betoel nou die moeten dan ook een QR code bij zich hebben ! Ja mensen ook dieren kunnen dat virus onder de leden hebben .Zelfs die aangewaaide kat .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.