Echtpaar Hoorn-Loomans uit Rucphen zestig jaar getrouwd

Een bijzonder plek voor een eerste ontmoeting, dat gold voor Greet Hoorn-Loomans (81) en Nico Hoorn (88) uit Rucphen die op 17 juni hun Diamanten huwelijk vierden. Het waren de jaren na de Japanse bezetting van Indonesië. De Indisch-Nederlandse burgerbevolking ontvluchtte haar land als gevolg van de gewelddadigheden die de Revolutie met zich mee bracht. De jonge Greet en Nico werden met hun gezin opgevangen in pension De Kroon in Breda.“Ik verbleef met mijn moeder in een kamer naast die van Greet en haar familie, het was zo rond 1956,” vertelt meneer. En, aanvullend: “Het flirten begon in trappenhuis, bij de bushalte heb ik gevraagd of ze mijn meisje wilde zijn.” internetbode.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Echtpaar Hoorn-Loomans uit Rucphen zestig jaar getrouwd

 1. Boeroeng zegt:

  Hotel de Kroon, Breda

  Rechts van de Kroon staat Café de Beyerd, mijn oude stamkroeg , bestaat nog steeds

 2. Bung Tolol zegt:

  Nou nou die Bosstraat hebben ze wel heel erg versmald ,zo te zien ! Goed natuurlijk voor dat cafe ,hebben ze nu een groot terras ,jammer dat ze Hotel de Kroon hebben afgebroken ,had toch wel allure .Ik las ergens over de vele activiteiten van die Indische gemeenschap in Breda ,volgens mij ( weet het niet zeker ) heeft Breda ,Den Haag al overvleugeld als Indische stad .Of ik Breda goed ken ? Voor geen meter heb er 1 keer rondgebanjerd ,wel een mooie stad met een zeer interessante binnenstad ,ga er zeker nog een paar keer heen .Wat dat echtpaar betreft in tegenstelling tot mw Willigen ( Van dat toneelstuk ) hebben zij geen frustraties omtrent het Indisch zijn ,gewoon een “”Echt “‘ Indisch schilderijtje aan de wand ,idem dito bijna het zelfde schilderij hing bij mijn ouders .Ik zeg het altijd zo “” Emotionele waarde hoog tot heel hoog ,echte waarde nul komma nul !”” Als ik zo kijk naar die opgewekte gezichten van Greet en Nico leven zij beiden nog wel een jaar of 20 ,dan vieren zij gewoon hun 80 jarige huwelijk ! Pukul Teroes Greet en Nico !! 👍🎂😃

 3. Boeroeng zegt:

  De briefkaart spelt Bosstraat.
  Onbegrijpelijk foutje , want het is Boschstraat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.