Kees de Jager (1921-2021)

Een van de grote sterren van de Nederlandse astronomie overleed donderdag op 100-jarige leeftijd. Zijn cv is ongekend: van onderduiken op de sterrenwacht in de oorlog tot toponderhandelingen met rivaliserende wereldmachten over sterrenkundeonderzoek.   De Volkskrant

De foto is van wikipedia. De vader van Kees de Jager kreeg eerst een betrekking als onderwijzer te regio Menado in 1926 en later was hij schoolhoofd van Hollands-Inlandsche  School aldaar. Ongeveer in 1933 werd hij schoolhoofd bij het  Openbaar Westersch Lager Onderwijs  (OWLO) te Soerabaja. Kees de Jager huwde in 1947 met Doetje Rienks. Evenzo van Hollandse ouders en geboren en getogen te Indië. Haar vader was ook onderwijzer bij OWLO te Soerabaja.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.