Lola (29) geeft ‘geheime’ familierecepten prijs in haar Indische bakboek.

……….

Eten. Voor Lola van Ruler (29) is dat onlosmakelijk verbonden met haar familie en met herinneringen. Geen verjaardagsfeest ging voorbij zonder ladingen spekkoek, Indische aardappelkroketjes en andere lekkernijen. Maar recepten delen, dat ligt in de Indische cultuur gevoelig. Toch wist Van Ruler er tientallen los te krijgen en te bundelen in het bakboek Toko Lo.   AD.nl

Lola schrijft: Nadat mijn oma overleed en de tantes ook wat ouder werden, besloot ik mij wat meer te verdiepen in de Indische recepturen. Het werd bekend bij familie en vrienden dat ik inmiddels aan het bakken/koken was geslagen. De verzoekjes stroomde binnen; “jouw oma maakte altijd van die pasteitjes, heb jij dat recept” of “die laagjes taart met rum die jouw oma maakte, kan ik die bestellen?”. Bij het afleveren van mijn uitprobeersels of koekjes van school, werd ik vrolijk verwelkomd met “daar is Toko Lo”. Deze naam heb ik volledig omarmd en inmiddels zijn we onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.