Molukkers in Nederland TV afl 1

Zie aflevering 1

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Molukkers in Nederland TV afl 1

  1. R.L. Mertens zegt:

    @ ‘historische beelden etc.’- Vind het jammer dat men niet het kranten nieuws uit die periode citeert; hoe deze Molukkers toen ook werden bejegend. Zij kwamen na de Indische groepen van af 1950! Toen DMZ (dienst maatschappelijke zorg) werd opgericht. Op 18/3-1990 was in Apeldoorn, historisch museum Marialust een tentoonstelling; de komst van Indische Nederlanders naar Apeldoorn. Daar lagen ook wat oude kranten uit de jaren ’50 over onze komst; met typeringen; wat doen zij hier?, onze huizen weg pikken etc.etc. – Vandaar mijn opmerking/vraag ; hoe de Molukkers toen in de media werden afgeschilderd(!).

    • Jan A. Somers zegt:

      “over onze komst; met typeringen;” Bij gebrek aan loslopende mensen uit Indië hebben de journalisten nu de migranten gevonden. En in Delft wordt er kennelijk alleen woonruimte gebouwd voor de (Chinese en Indonesische) studenten. Je moet toch wat? Voor mij geldt alleen mijn eigen ervaring: Goed opgevangen. En verder op eigen stoom de mij geboden mogelijkheden gebruikt.. Met als enige verwijzing naar mijn verleden: Als in de wachtkamer van de dokter een binnenkomer vraagt na wie hij komt wijst een mevrouw naar mij: die Indische meneer. Duidelijk toch tussen al die andere meneren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.