Demonstratie ‘Stop Asian Hate”

7a3b8-1024x576a-1Op het Museumplein in Amsterdam is gedemonstreerd tegen anti-Aziatisch racisme en discriminatie. Een paar honderd mensen betoogden daar onder de noemer ‘Stop Asian Hate’. Het protest verliep gemoedelijk: op afstand van elkaar hielden mensen protestborden omhoog met teksten als “we zijn geen virussen, zeg nee tegen racisme”   NOS

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Demonstratie ‘Stop Asian Hate”

 1. Jan A. Somers zegt:

  “dagelijks, wekelijks of maandelijks met scheldpartijen te maken krijgt,” Heb ik gelukkig geen ervaring mee.

  • Bung Tolol zegt:

   U bent ook geen Chinees !

   • Indorein zegt:

    Ik ben ook geen Chinees, lijk er in de verste verte zelfs niet op.
    Toch …. vorige week tijdens een wandeling met mijn vrouw uitgescholden door een groep opgeschoten tienertuig, dat riep: “Vuile kutchinezen!”
    Voor de gemiddelde Hollander is een bruine kleur ook Chinees als hun dat eventjes uitkomt.

 2. Bung Tolol zegt:

  Ik heb voor twee Chinese restaurants gewerkt als bedrijfleider ( vergunninghouder ) ging allemaal prima ,viel niet uit de toon ,ook een keer gewerkt voor een Indiaas restaurant ook weer de vergunninghouder ,viel alweer niet uit de toon ,daarna vijf ( 5) jaar bij een Indonesisch restaurant ,hier was ik niet alleen de vergunninghouder maar ook de echte bedrijfsleider ,hier beviel het mij het beste per slot van rekening is het ook mijn eten maar alweer viel ik natuurlijk hier ook niet uit de toon ! In welk restaurant zou ik dan wel UIT de toon vallen ? Nou simpel een Westers restaurant ,dus een Hollands restaurant ! Als Indo voeg je je makkelijk in bij een Chinees/Indiaas/Indonesisch restaurant .Hollanders zien amper het verschil maar bij een echt Hollands restaurant zien ze het wel ,dat ik geen echte Hollander ben ,ach ja ze bekijken het maar ,ben toch niet van plan bij een Hollands restaurant te werken .,zo wie zo werk ik natuurlijk niet meer .👍😎👍

 3. Mr. B. zegt:

  We zaten voor lunch in een klein Indonesisch restaurant in Rijswijk. Mijn vrouw sprak de bedienende dame aan in BI. “Sorry, ik versta u niet” Daarna probeerde ze het in Kantonees. “Ik heb geen idee wat u zegt, ik kom uit de Filipijnen!”

  We hebben eigenlijk in Europa maar ook in de VS bijna nooit racistische opmerkingen te horen gekregen. In Nederland riep iemand wel af en toe “Picture! Picture!” als ze weer eens iets aan het fotograferen was. Maar dat is ook wel zo, het cliché wordt volledig bevestigd als ze weer eens is verdwenen om foto’s te nemen.

  Ik kan me trouwens nog goed de reclames voor de geest halen van vroeger die toch de Aziaten heel vreemd neerzette. Denk alleen maar aan de “oké” van Mazda. Tja, wat de boer niet kent…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.