Weduwe van Indië: Bastiaans_Hofland_Panhuyzen

Frederik Charles Bastiaans (1895 Tjilatjap-1974 Den Haag ) werkte bij de spoorwegen te Java, net als zijn vader Adolf Frederik Bastiaans ( 1860 Wates – >1930) gehuwd met Anna Margaretha Grumnagel (1866 Banjoemas – 1930 Soerabaja).
Men neemt aan dat Gerardus Bastiaans en Alberta Aurora , geboren ca 1750 te Java de stamouders zijn.
Frederik huwde in 1924 met Anna Juliana Hofland (1899 Meester Cornelis-1990 Den Haag). Haar vader Emely Henri Elis Hofland (1871Semarang -1930 Batavia) was beambte bij de Post en Telegraafdienst. Anna’s moeder was Jacoba Frances Pesch (1874 Buitenzorg-1916 Batavia). In de Indische Navorscher 2007 van de IGV, staat een goed artikel over de familie Hofland. Stamouders waren Charlotte Meijer uit Ceylon en scheepskapitein Hermanus Theodorus Hofland uit Nederland die voer in de wateren van Ceylon en de Indiase kust.

Dochter Erna , geboren 1927 , moet haar echtgenoot Paul Otto Panhuyzen ( 1936 Batavia – 1997 Den Haag) in dit graf hebben gelegd , 18 jaar voordat het haar beurt was. Paul was zoon van Oei Te Nio Tan (overl 1933 Bandoeng) en Peter Olympio Panhuyzen (1884 Batavia -), beambte te diverse gouvernementskantoren.
Stamouders waren de Javaanse Maria Sentina en de Amsterdammer Johan Frederik Panhuijzen (1815 Amsterdam -1857 Buitenzorg).


***
Mensen die terugkeerden uit Indië vestigden zich in Den Haag. Ook veel Indische mensen die in Nederland een nieuw bestaan zochten, kozen voor deze stad en werden daar begraven. Bijvoorbeeld op de begraafplaats Nieuw Eykenduynen te Den Haag.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.