Nieuwsbrief maart Indisch Netwerk

.

Deze items en nog meer achter deze link.
Zie deze aanvullingen.
Facebooksite van Indisch Netwerk

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Nieuwsbrief maart Indisch Netwerk

 1. Jan A. Somers zegt:

  “kwalijke rol van zending en missie bij kinderen.” Net als mijn broer en zus heb ik in Soerabaja op een katholieke lagere school gezeten. Gerund door broeders uit Oudenbosch. Een geweldige school. Op hun kweekschool in Oudenbosch konden ze voor hun onderwijzersopleidingen vissen in de enorme vijver van Brabantse scholen. En daar de besten selecteren. En als misdienaar in de naastgelegen kerk heb ik bij uitvaarten geleerd dat doden ook mensen zijn.
  Uit mijn geheugen kan ik me nog herinneren dat katholieke en protestant-christelijke scholen bekend stonden om hun hoge kwaliteit. Ouders kozen zo’n school dan niet alleen om die levensbeschouwing. Op mijn lagere school zaten dan ook meerdere niet-katholieke kinderen!
  Ik heb ook kennissen gehad (al overleden), die opgenomen waren in Don Bosco in Soerabaja. Hadden alleen maar goede ervaringen, los natuurlijk van het niet hebben van ouders. En prima vakopleidingen hebben genoten. (die nonnen hadden breed uitwaaierende kappen: noemden wij zweefvliegtuigen).

 2. Anise zegt:

  “ Uit mijn geheugen kan ik me nog herinneren dat katholieke en protestant-christelijke scholen bekend stonden om hun hoge kwaliteit.”

  Absoluut.

  Het stond en staat zeer goed bekend. Ik denk dat ik al eens vermeld heb dat een paar ex-klasgenoten van mij moslim meisjes zijn? Op Santa Ursula zijn er geregeld reünies en daar komen ze nog altijd. Mét hijab 🧕

  Misschien zijn er een paar meisjes die door huwelijk of familiale redenen niet verder hebben gestudeerd, maar bijna iedereen die ik ken hebben een universitaire opleiding genoten.

  Over actueel nieuws gesproken: We zijn hier op tv het laatste nieuws van de bomaanslag bij de kathedraal van Makassar aan het volgen. Erg hoor. Ik zag dat er maar zeer summier in het buitenland over gerapporteerd wordt.

  • Jan A. Somers zegt:

   “zeer summier in het buitenland over gerapporteerd” Buitenland hé! Makassar of Benghazi, da’s toch hetzelfde? Allemaal Verweggistan.

   • R.L. Mertens zegt:

    @JASomers; ‘verweggistan etc.’- Zoals bij ons(!) indertijd; de onmin tussen Katholieken en Protestanten; onze lieve heer op de zolder !

    • Bung Tolol zegt:

     Het is “”Ons Lieve Heer op Solder “” Katholieke schuilkelder in Amsterdam ,indertijd had Amsterdam een bevolking ,die voor 20% bestond uit Katholieken maar de Protestanten maakten de dienst uit en dat betekende Geen Dienst voor katholieken ..Godsdienst waanzin is van alle tijden ,gisteren werd nog een journalist in Urk in de rug getrapt en in zijn gezicht geslagen “” Zo zijn onze christenen ! Zo zijn onze manieren ! “” 🤔 Het museum is nu gesloten en het is natuurlijk geen echte kelder maar zo werden verborgen kerken genoemd ook die op zolder .

    • Anise zegt:

     Daar wil ik naartoe!

     https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Museum_Ons%27_Lieve_Heer_op_Solder

     Brrr, zag net een foto van het hoofd van de dader van zelfmoordaanslag in Makassar. Dat belandde op het dak van de buren.

    • Jan A. Somers zegt:

     De Watergeuzen, onze bevrijders/nationalisten,. waren ook geen lieverdjes. Elk jaar worden in Brielle de Martelaren van Gorkum herdacht. Maar die waren uiteindelijk wel netjes opgehangen. Net als de Indonesische strijdgroepen en bersiappers moesten de Watergeuzen ook zelf hun kostje bij elkaar schrapen. Voorzien van door Willem getekende kaperbrieven, belaagden zij vanuit Emden en Engelse havens de scheepvaart voor de kust, en plunderden bij landingen kerken en kloosters.

 3. Bung Tolol zegt:

  @Anise zegt “”Daar wil ik naar toe !”” Ja kan mij voorstellen ,het is een heel leuk museum ,een van de leukste in Amsterdam ,het trekt circa 100.000 bezoekers p.j maar het nabij gelegen Sex museum trekt er 750.000 p,j .Dat Sex museum wordt vooral bezocht door vrouwen en een enkel hitsig mannetje maar die wordt door de vrouwelijke portier meteen in de gracht gesodemieterd ! Mr B is gewaarschuwd ,aan de deur staat de vrouwelijke wereldkampioene kickboksen .Bommenleggers worden ook de toegang geweigerd ,die worden doorgewezen naar het Belastingkantoor ! 🤣😂🤣

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.