Nabestaanden treinkapers in hoger beroep: ‘Waarheid wordt toegedekt’

Nabestaanden van twee omgekomen Molukse treinkapers zijn ervan overtuigd dat de Nederlandse staat de waarheid over de gewelddadige beëindiging van de gijzeling in de doofpot heeft gestopt. Vandaag gingen ze in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. Die oordeelde eerder dat de mariniers destijds niet onrechtmatig gehandeld hadden.   AD.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

34 reacties op Nabestaanden treinkapers in hoger beroep: ‘Waarheid wordt toegedekt’

 1. Mr.B zegt:

  Zo, daar hebben we Liesbeth Zegveld weer. Die kan zich toch goed populair maken bij het Nederlandse publiek. Ik snap de gedachtengang en motivatie van de nabestaanden ook niet zo; Eerherstel? Geld? Voorkomen dat ‘het’ opnieuw gebeurt? De Nederlandse overheid in een slecht daglicht plaatsen?

  Ze hebben natuurlijk wel een punt maar zouden wij het risico nemen? Better safe than sorry. Er kan een booby-trap zijn, misschien deden ze net of ze zwaar gewond waren, misschien waren de handen niet goed zichtbaar. En de adrenaline raast op zo’n moment door je lichaam.

  • Jan A. Somers zegt:

   En wat de rechter ook zegt, het is altijd fout.

  • Jan A. Somers zegt:

   “de adrenaline raast op zo’n moment door je lichaam.” Schiet jij of schiet ik? Ik dus! Maar ja, volgens de regels (vrije vertaling): Halt! Laat wapen vallen! Handen omhoog, handpalmen naar mij gericht! Noem naam en legernummer (ik pak zakboekje en pen en schrijf op).Meekomen!

 2. kembang merah zegt:

  Dom toch ?….Molukse kapers in hoger beroep…..En dan nog om eerherstel ??? Dat is lachen ,gieren en brullen !! Volgende stap is ….jawel zij hebben NIET meegedaan….waren toeschouwers geweest….., ha.ha.haaa . En inderdaad ..dáár hebben we weer Liesbeth Zegveld….

  • R.L. Mertens zegt:

   @Kembangmerah; ‘om eer herstel etc.’- Nou, Dutchbat deed niets in Sebrenica; waren alleen: toeschouwers(!) en kregen toch eerherstel; € 5000,- pp!

 3. kembang merah zegt:

  R.L.Mertens….die Dutchbatters mochten óók NIETS van de regering / overheid……Zij kregen eerherstel omdat zij jarenlang letterlijk én figuurlijk door het slijk zijn gehaald wat ze niet hebben verdient !! Als ze daadwerkelijk groenlicht hadden gekregen hebben ze zéker die mensen gered!! Maar met hun “waterpistooltjes ” konden ze weinig uitrichten, dankzij de regering / overheid… ……
  Die kapers hebben willens én wetens die overval wél gepleegd en ook andere mensen gedood !! En dan om eerherstel te vragen ??!! Ik hoop dat ze het nóóit krijgen….

  • RLMertens zegt:

   @Kembangmerah; ‘water pistooltjes etc.’ -Het waren toen toch onze leger top( generaals oa.Couzy) die de taak(!), die ze moesten (van de VN toegewezen) uitvoeren beoordeelden! Of dacht u dat de politiek die waterpistooltjes heeft uitgezocht? Na het echec; gelastte gen.Couzy al meteen een spreek verbod in voor alle militairen. Hun overste Karremans, die met tegenstander gen.Mladeck een wijntje proostte; zelf een cadeau als aandenken mee kreeg. En onze jongens de Moslims ‘mee hielpen af te marcheren of in trucks te laden’. Daarna gingen onze jongens opgelucht naar hun basis. Waar onze, toen nog prins, kon. Alexander en de militaire kapel; in the mood spelend, met de dansende(!) jongens het feest(!) meevierden, dat ‘hun taak voorbij was!’ (die tv.beelden zijn daarna NOOIT meer vertoond!) Tot het bericht binnen kwam; dat vele Moslims zijn geëxecuteerd………

 4. Bung Tolol zegt:

  Dat die kapers onschuldige mensen hebben gedood is natuurlijk zwaar af te keuren ! Laten wij daar duidelijk om zijn maar wat waren de motieven van die jonge Molukkers om hun leven op het spel te zetten ? Deden zij het om de sensatie ? Misschien om het geld ? Nee ! zij deden het om wat zij vonden een gerechtvaardigde daad om datgene wat hun ouders is aangedaan en hun land ,dat een speelbal was tussen Indonesie en Nederland ,die ongelofelijke onbeschofte manier van handelen van de Nederlandse regering begin 1950 was natuurlijk ook zwaar zeer .Die rechtzaak lijkt mij geen verstandige zaak .laat de boel rustten ! wat willen die nabestaanden er mee bereiken ? Die jonge Molukkers ,die hun leven gaven ,voor wat zij zagen als een goede zaak mag je hier voor best wel respect voor geven ,alleen jammer dat er onschuldigen zijn gedood ook voor hun respect ! De zaak de zaak laten is echt het beste ! Je haalt alleen oude wonden open ,Trouwens na 1977 hebben de Molukkers het op velerlei gebied goed tot heel goed gedaan in Nederland ,voorbeelden ga ik niet noemen ,die zijn er genoeg ,de Molukse gemeenschap wordt nu /sekarang feb 2021 hogelijk gewaardeerd .Bovenstaande reacties van Kembang Merah worden beslist NIET door mij gedeeld ! Laten wij Indo,s OOK niet vergeten dat het Molukkers waren ,die na 1945 het opnamen voor de Indische Nederlanders ,die in het nauw waren gebracht door die opgefokte Pemoeda,s !!👍👍👍👍

  • Mr. B. zegt:

   Ook uit (misplaatste) goede redenen kan je heel domme dingen doen.

   Voor mij ligt er een zware verantwoordelijkheid bij de ouders (die natuurlijk in het verleden niet fair behandeld waren en zichzelf nog steeds als ballingen zagen), een beetje zoals bij die van de huidige relschoppers in Nederland. Eigenlijk keren we weer een beetje terug naar die tijdgeest van de jaren ’70 waar het oké was om met geweld je doel te bereiken. Zie maar de Palestijnse vliegtuigkapers, de Baader-Meinhof, Black Panthers, enz.

   Ik kan het fout hebben, maar ik heb het idee dat de Molukse gemeenschap succesvoller is in zaken als sport en entertainment dan politiek? Wat op zich wel jammer is. Want daar maak je het verschil.

   • Bung Tolol zegt:

    In het Nederlandse politieke bestel ,kan een politieke partij pas ECHT zijn stempel drukken op het beleid als het een meerderheid heeft in zowel de Eerste Kamer als de Tweede Kamer ,dat komt weinig voor in het verleden zaten die confessionele partijen ( KVP,CHU.AR ) er wel dicht bij ,zij hebben dan ook redelijk hun stempel kunnen drukken op het Nederlandse beleid vanaf 1945-1970 .Nu moet elke politieke partij compromissen sluiten met andere partijen er is geen keus ! Bij die allochtonen is er maar 1 partij ,die er een beetje in geslaagd is zijn achterban te mobiliseren ,dat is DENK maar die vechten elkaar nu onderling ook de tent uit .Als een Molukker de politiek in gaat moet hij zich wel bij een bestaande partij voegen ,doen ze dus ook ,velen zitten bij de Partij v/d Arbeid .Wat die aankomende verkiezingen betreft in maart 2021 ,ga ik Partij voor de Dieren stemmen ,dit was de enige partij die waarschuwde voor virussen van dieren ,die gevaarlijk konden zijn voor mensen ,veroorzaakt door die zelfde mensen o.a door manipulatie ,Als die Pv/dD nu 10-15 zetels kan halen ,kunnen ze wetten doordrukken ,die de dieren ( vooral varkens en kippen ) een beter bestaan geeft .Hoe meer zetels die Dierenpartij kan krijgen hoe meer invloed ze kunnen uitoefenen op het beleid t.o van dieren !👍👍👍

   • Jan A. Somers zegt:

    “een zware verantwoordelijkheid bij de ouders” Voor een groot deel een witwassmoes. Jongelui uit die leeftijdsgroep hebben een veel grotere beïnvloeding dan alleen maar hun ouders. Die op die leeftijd ook niet veel meer te zeggen hebben. Kijk maar eens naar die corona-relletjes. Waarschijnlijk keurige ouders, met mondkapje op. Maar toch ook oudere probleemgevallen, die bijvoorbeeld rechtszaken aanspannen. Je kunt je geld toch leuker besteden?

  • Adat zegt:

   @Elmi, een heel indrukwekkend stuk, dank voor het delen. Ik ben zelf wel eens in Bovensmilde geweest dus ik herken veel van wat er staat het stuk.

 5. Adat zegt:

  Ik denk dat die kaping een wanhoopsdaad was die volledig uit de hand liep. Een wanhoopsdaad die na al die vernederingen, pijn en teleurstelling een laatste middel was of leek om aandacht te vragen. Goedkeuren…nee!!!! Maar laten we eerlijk zijn, leven in een jodenkamp achter prikkeldraad afgesloten van de buitenwereld omdat je, zeer waarschijnlijk, gevaarlijk bent voor die fantastische Nederlandse samenleving??? In een jodenkamp dat in allerijl omgedoopt werd van Westerbork naar Schattenberg. Zie jij het voor je, Duitsland vangt immigranten of gekleurde medelanders op in Dachau en verandert snel het bord in Movie Park. En nee wij Hollanders hebben helemaal niets beloofd en zijn die Ambonezen niets verschuldigd….. Tsja probeer dan nog maar eens pro Hollands te blijven als jouw ouders en jijzelf dit allemaal meemaakt…… Maar daarmee rechtvaardig ik niet die doden, integendeel maar ik probeer mij wel in hun situatie in te leven.

 6. Adat zegt:

  @Jan A Somers, Klopt en in Zandvoort groeien palmbomen…..

  • Bung Tolol zegt:

   Nee nee Adat die pohon kelapa groeien in Westerbork en die bussen reden in Zandvoort 😍😁😎 Vanuit Westerbork reden alleen betjaks met vermomde concentratie kamp bewakers aan het stuur .🤣🤣🤣

  • Jan A. Somers zegt:

   Toen ik in Nederland kwam, werden wij ondergebracht in een barakkenkamp, dat na ons ook werd gebruikt als opvangkamp, voor Zuid-Molukkers (niet alleen maar die Ambonezen!). Alles was nieuw voor me, en dan ga je toch op verkenning? Ik kocht een oude fiets en reed overal naar toe. Dat kon ook vanuit Westerbork, daar was ook een hek. Wat later ook opvangkamp werd voor Indische Nederlanders. Ter herinnering aan ons kamp is naderhand de zoon van een van die Molukkers in de stationsrestauratie een Moluks restaurant begonnen.

 7. Adat zegt:

  @Jan Somers, tsja niet iedereen heeft zoveel geluk als u gehad. Wees blij dat den Hollander u goed gezind was.

  • Nootje Ozem zegt:

   Den Haag febr 1961…. Ik had een kaartje gekregen met naam tel.nr. en departement/afdeling voor het geval ik iets dringends nodig had van de Soc.Dienst afdeling Invasie Verlate Migranten.
   Was net een maand ervoor van de loopplank van ms Waterman te Vlisingen afgemieterd richting kosthuis Den Haag, komende van Surabaya.

   Ik had dringend een fiets nodig, want lopen naar school was te ver weg en idem terug naar huis. Geen geld voor bus.
   Officieel aanvragen duurde te lang, moest langs elk kantoorbureau bij de Dienst SZ aleer je resultaat had.
   Ik stapte een fietsenwinkel binnen en gaf het kaartje aan de fietsenverkoper met mededeling dat ik een fiets mocht uitzoeken en dat de rekening naar belanghebbende op het kaartje gestuurd moest worden. Als hij het wenste kon ie ook contact opnemen met de genoemde persoon op het kaartje.

   Den braven Ollander vond het goed en liet me een fiets uitzoeken en wenste me veel geluk. Nooit meer wat over gehoord van de SZ.

   Ik heb inderdaad veel plezier en geluk gehad met het fietsje. In 1966 verkocht en geld gebruikt voor bijlegging bij aanschaf van PUCH met hoog stuur en vossenstaarten aan stuur. (Des Haagse nozems eigen destijds)
   Het was een FONGERS, zwarte herenfiets en geheel compleet voorzien van alles en vaak genoeg leuke blonde Nederlandse dametjes achterop de bagagedrager gehad waar ik wel eens het Haagse Zuiderpark mee verkende of de Scheveningse duinen als het stralend weer was. Later natuurlijk achterop het Puchie.

   Niks fietsje kopen, niks geluk hebben…gewoon brutale Indische bek hebben.

  • Jan .A. Somers zegt:

   “dat den Hollander u goed gezind was.” In de eerste plaats ging het niet om Hollanders, maar om Zeeuwen. En die bemoeiden zich niet met je. Ik had ze ook niet nodig, ik ging gewoon op verkenning. Dat doe je toch als je in een vreemd land gaat wonen? Ik zal inderdaad geluk hebben gehad, maar dat geluk moet je wel opzoeken. Ik ging gewoon naar de directeur van de plaatselijke HBS vragen wat hij voor mij kon doen. Nou, heel goed geholpen! Maar dan moet je er wel eerst heen gaan. En daar hoef je geen “brutale Indische bek ” voor te hebben Normaal Nederlands spreken zoals u geleerd hebt. Nee heb je, ja kan je krijgen. Niet zitten wachten op Paatje Gouvernement, die was er al lang niet meer. Neem nou eens mijn vader. Hij ging naar het gemeentehuis een babbel maken. Meteen raak voor een zelfstandig huishouden, niks contractpension.. En dat in een stad die een paar maanden eerder praktisch volledig in puin was geschoten. Ik heb me ook laten vertellen dat een elftal Molukkers voetbalde tegen een Vlissings elftal! Die jongens zaten toch ook niet uit hun neus te peuteren? Misschien knokten ze na de wedstrijd om die mooie Zeeuwse meisjes? Typisch Nederlandse gewoonte!

 8. Nootje Ozem zegt:

  Nou nou meneer Somers….En daar hoef je geen “brutale Indische bek ” voor te hebben Normaal Nederlands spreken zoals u geleerd hebt.

  Wat te doen als je geen behoorlijk Nederlands hebt geleerd omdat je op een Indonesische school hebt gezeten? Indische brutale bek gebruiken toch.

  Wat te doen als je als wees de boot op wordt gezet en het maar moet zien te rooien in een onbekend land zonder pa en ma achter je. Brutale Indische bek gebruiken toch.

  Gelukkig hebben we niet allemaal een zelfde background toch. Zou saai zijn in deze wereld

 9. Jan A. Somers zegt:

  “Normaal Nederlands spreken zoals u geleerd hebt.” Misschien moet u eens naar de dokter om naar uw geheugen te laten kijken. En op mijn reactie zien dat ik het geciteerd heb, tussen aanhalingstekens. Van wie geciteerd? Van ene Nootje Ozem zegt:
  19 februari 2021 om 08:28. Wie, oh wie zou dat kunnen zijn geweest? Ja, ik had geen “gewoon brutale Indische bek “. Vandaar geen nieuwe Fongers, maar een zielig tweedehandsje. Net als de fiets waar ik in Indië tijdens bezetting en bersiap ons eten bij elkaar moest verdienen. Hoe bent u in die tijd in Indië aan eten gekomen? En de huur betaald? Overigens, aardig toch van de Nederlandse Sociale Dienst dat u zo’n kaartje hebt gekregen. Heeft u toch wel voor bedankt “zoals u geleerd hebt.” ?

 10. Nootje zegt:

  Ach meneer Somers, de dokter heeft het te druk met de toestanden van het corona gedoe en heeft echt geen tijd om mijn geheugen na te kijken. 😉 Persoonlijk vind ik het mijn geheugen wel prima hoor
  Veel zieke assistenten en een druk programma bij en voor de dokter

  En hoe ik in Indië aan eten ben gekomen en de huur heb betaald? Indië heb ik niet meegemaakt. Wel de tijd dat het al Indonesie heette en dat was een slechte tijd in die overgangsjaren. Ik schaam me er niet voor om mede te delen dat ik in vullisbakken heb gestruind om aan spullen te komen die weer op de rombeng markt werden verkocht of geruild voor eten…
  Ben zelfs nog van de Indonesische school af gemoeten wegens gebrek aan bijdragen voor het schoolgeld, maar gelukkig was er nog een soort Leger des Heils school waar je gratis naar school kon gaan vanaf 2 u ’s middags tot 4 u ’s middags

  En huur heb ik nooit betaald, want de Indonesische vervangers van het Nederlandse gemeentelijk administratief gebeuren (die de administratie voorheen van de gemeente woningen onder haar hoede had) deden hun werk niet goed (zeg maar: het was een chaos) en was het hebben van een gemeentewoning huurvrij. Zelfs de energie rekening was een enorme meevaller, want ook bij de Aniem liep het nog niet zo lekker.

  En ja, ik heb netjes de Soc. Dienst bedankt voor hun goede zorgen en het kaartje, maar niet zoals het mij geleerd werd. Wie zou het me geleerd moeten hebben? 😉

  Ik wens u een fijn weekend en doe voorzichtig met die corona toestanden a.u.b.

  • Bung Tolol zegt:

   Tja dat het in die begin jaren van die kersverse Republik economisch niet zo lekker liep ,had natuurlijk verschillende oorzaken .Je had de controverse Nieuw Guinea .De Nederlands /Indonesische verhouding bereikte een absoluut dieptepunt ! Daar ging het overgebleven geschoold kader Nederlanders/ Indische Nederlanders op de boot /vliegtuig naar Negeri Belanda .Maar president Soekarno kokketeerde ook met de Sovjet Unie en de PKI was een grote sterke partij ,allemaal punten waar Westerse investeerders op letten ,ze waren huiverig om in dat land te investeren ,vergeet niet de angst voor het Rode Gevaar zat er diep in .Na 1966 met de Rechtse generaal Pak Harto aan het stuur ,kwamen die investeerders wel over de brug ,die grote Westerse bedrijven zien liever een Rechtse ,Corrupte ,Moordlustige President dan een president met communistische neigingen .🤔🤔🤔

   • Jan A. Somers zegt:

    ” in die begin jaren van die kersverse Republik economisch niet zo lekker liep” Met de RIS als nieuwe werkgever had mijn vader geen problemen, net als zijn nog varende collega’s (met roodwit vanaf de achtersteven!). In Nederland ging zijn salaris gewoon door, evenals de invaliditeitsuitkering, en het eervol ontslag, overzicht van zijn hele loopbaan vanaf aankomst in Indië in 1918 en overdracht aan ABP > SAIP.
    Een kennis van ons zat in Soerabaja ook op dezelfde broederschool (concordant) als ik. Zat daar na 27 december 1949 in Surabaya nog (SMAK ST LOUIS) tot aan vertrek naar Nederland in 1952.

  • Jan A. Somers zegt:

   Sorry zeggen hoeft niet hoor. Maar nu weet ik ook waar u “gewoon brutale Indische bek hebben.” heeft geleerd.
   “niet zoals het mij geleerd werd. Wie zou het me geleerd moeten hebben? 😉” Een normaal fatsoenlijk mens doet dat vanzelf.

   • Nootje zegt:

    Tja meneer Somers…. Waar moet ik sorry voor zeggen? Ik begrijp uw zinsnede niet. Als ik u beledigd hebt, dan inderdaad mijn sorry. Maar wilt u dan zo vriendelijk zijn om het mij aan te wijzen waar ik dan in de fout ben gegaan….

    Jammer ook dat u mij geen normaal fatsoenlijk mens vindt, maar het zij zo.

    • Jan A. Somers zegt:

     “Maar wilt u dan zo vriendelijk zijn om het mij aan te wijzen waar” Ik ben inderdaad een vriendelijk mens, zie de eerste keer van die door u gewraakte opmerking: Nootje Ozem zegt: 19 februari 2021 om 08:28. Maar dat had ik u al verteld, zie: Jan .A. Somers zegt:
     19 februari 2021 om 10:59. En zoals u misschien weet komt 10.59 na 08.28. Over en uit.

    • Nootje zegt:

     Hierbij dan mijn excuses aan u meneer Somers, als u meent dat ik u beledigd hebt.
     Het was zeker niet mijn bedoeling om u ermee te raken. Waarschijnlijk doelt u op de door mij gehanteerde term “brutale Indische bek?”

     Was pertinent NIET aan u gericht, noch aan ieder ander, maar duidend enkel en alleen op mezelf..
     Ik hoop dat hiermede mijn excuses en sorry door u geaccepteerd worden.

    • Jan A. Somers zegt:

     In nu weer goede verhoudingen, bedankt.

 11. Bung Tolol zegt:

  Nou nou ,ik wil mij natuurlijk niet er mee bemoeien tussen die “” Confrontatie”” tussen Nootje en Pak Somers maar als Nootje zonder ouders als kind in 1961 voor het eerst voet aan wal zette in Nederland en ook nog juist in de koude wintermaanden jan en feb ,heeft hij zich uitmuntend standgehouden ! Ja dan moet je wel enige branie vertonen de term “” brutale Indische bek “” is misschien verkeerd gekozen ,hij was in 1961 gewoon een pittige tjabe rawit ,wijsgeworden op straat in Indonesia en wist al jong waar Abraham de mosterd vandaan haalde ,dat moest allemaal wel ! in die keiharde Westerse Maatschappij want anders zou hij onder de voet worden gelopen ,hij heeft ook nog de Sociale Dienst bedankt ,dus aan innerlijk fatsoen ontbrak het hem niet ,als ik zo verder zijn schrijven naloop ,komt hij bij mij over als een uiterst beschaafd net persoon .Waar ik benieuwd naar ben ,had hij in 1961 ,toen hij woonachtig was in Den Haag nog hulp gekregen van enige Indische instanties ?

  • Nootje zegt:

   Dank Bung Tolol voor het positieve commentaar.

   Hulp van enige Indische instantie? Ik kreeg inderdaad van de St. Pelita een uitnodiging om langs te komen destijds in de Javastraat ( ik weet niet of de stichting er nog huist) en mocht gebruikte kledingstukken uitzoeken die aan rekken hingen uitgestald.
   Deze uitnodiging kwam na circa 2 weken na datum van aankomst.

   Ik kan me het nog goed heugen: Het waren zwarte manchester pakken die destijds bijvoorbeeld door kolenboeren werden gedragen. Het aanbod was van dien aard dat geen enkel jasje of broek me paste en ik maar naar de Soc. Dienst moest gaan om aldaar kleding en schoeisel aan te vragen. Er was verder geen ander aanbod voor me bij Pelita.

   Die aanvraag procedure bij de Soc.Dienst duurde ook nog enkele weken aleer ik onder begeleiding van een ambtenaar naar C&A mocht gaan en daar mocht uitzoeken:
   1 jasje, een overhemd, een das, een broek, 2 paar sokken, een houtjes touwtjes jas (zwart duffels geloof ik), een trui en een stel ondergoed. Schoenen mocht ik in een schoenenzaak halen: één paar en voor de rest heb ik nooit enige steun gehad van welke Indische instantie dan ook.

   Wat ik me ook kan heugen was het feit, dat ik de moord stikte van de kou, want ik had slechts tropenkleding natuurlijk 🙂

   Omdat ik wees was en mijn vader een Nederlands onderdaan, kreeg ik wel een weduwen-wezenpensioen die ik niet in handen kreeg maar werd dit pensioen afgedragen aan de familie die me in huis nam onder aftrek van de gemaakte kledingkosten welke in termijnen werden ingehouden.

   Naast de kleding die ik had ontvangen van de Soc. Dienst, was de familie die me in huis nam, zo vriendelijk om me geld te lenen om voorafgaande de verstrekking door de Soc.Dienst de aanschaf van meer kleding te bekostigen en welk leenbedrag (en zelfs nog meer dan het leenbedrag) ik heel nauwgezet keurig heb afbetaald doordat ik in de avonduren werk had als keukenhulp en bordenafwasser, gedurende 5 avonden en een hele zaterdag en zondag om in elk geval zoveel mogelijk en waar mogelijk geen hand op te houden. Daar was ik te trots voor, behalve dan dat ik een fiets had “gejat”.

   Fijn weekend allemaal.

   Cést mon histoire.

 12. Jan A. Somers zegt:

  Als ik bij een gemeenteloket op mijn beurt zit te wachten, valt het mij op hoeveel mensen over de balie zouden willen klimmen om die vent eens mores te leren. Maar het vervolg is normaal. Schuifje gaat dicht, volgende klant. Waarmee alle ambtenaren dus verdoemd zijn. Kunnen ze gelukkig tegen. Als ik aan de beurt ben is alles weer rustig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.