Indonesië begint met inenten ouderen in samenleving

Indonesië is op maandag (8/2/2021) begonnen met het inenten van de ouderen in de samenleving. Het land heeft het Chinese Sinovac-vaccin goedgekeurd voor gebruik bij ouderen. Daarmee wijzigt het Indonesië zijn vaccinatiestrategie die er aanvankelijk op gericht was om eerst de beroepsbevolking te vaccineren . indonesienu.nl

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

7 reacties op Indonesië begint met inenten ouderen in samenleving

 1. Mister Bule zegt:

  Wat een beetje wegvalt, is dat het wel degelijk alleen over medewerkers in de gezondheidszorg gaat van ouder dan 60. Dus nog steeds de beroepsbevolking! Dat zijn er eigenlijk niet zoveel en is op zich volkomen logisch want een arts van 61 ga je toch niet uitsluiten?

  De rest van de oudere bevolking, de groep gepensioneerden, komt veeeel later aan de beurt en men verandert de (absurde) filosofie en aanpak echt niet, ondanks dat het artikel dit een beetje insinueert.

 2. Jan A. Somers zegt:

  Vanochtend onze eerste prik gehaald. Op een grote locatie vanwege Pfizer, heeft een bewaartemperatuur van -70°. Enorme tent bij het ADO-stadion in Den Haag. Was fantastisch geregeld. Waren een half uur te vroeg, geen probleem. We dachten dat zielig doen ons zou helpen, ik met rollator en Zeeuws meisje gearmd met dochter. Was helemaal niet nodig. De eerste wachtpost wees naar achterin het enorme parkeerterrein, maar dochter dook in een gaatje rechts tegenover de ingang. Wist van oeroesen!

 3. Mr. B. zegt:

  Nou da’s al positief. Wij zitten hier nog met de oudjes te wachten en het kan nog wel eens heel lang duren (jaren met de huidige snelheid). Hopelijk zijn die Pfizers niet met een krokettenbestelbusje aangeleverd? Er zitten wel grote verschillen in die bewaartemperaturen, Moderna heeft een wat schappelijker diepvries bereik wat wél door apotheken en ziekenhuizen kan worden aangeboden.

  • Jan .A. Somers zegt:

   “Wij zitten hier nog met de oudjes te wachten” Hier in Delft niet hoor. Allemaal keurig op afspraak hup naar de grote vaccinatie locatie bij het ADO-stadion.

  • Jan A. Somers zegt:

   “Wij zitten hier nog met de oudjes te wachten” Hier in Delft niet hoor,. Allemaal op afspraak hup naar de vaccinatie locatie bij het ADO-stadion.

   • A. Olive zegt:

    Toen ik mijn eerste vaccinatie kreeg op 10 Jan. moest ik voor de veiligheid 15 minuten in een wachtlokaal zitten. Op mijn vraag aan de verpleegster daar of er nog mensen ziek zijn geworden vertelde ze mij dat er iemand ziek werd. De volgende dag las ik dat die persoon overleden was. Waarschijnlijk een reactie op de Moderna vaccine. Mijn vrouw kreeg de volgende week de Pfizer vaccine.
    De Moderna en Pfizer vaccines zijn alleen approved voor emergency. use door de FDA.

 4. Mr. B. zegt:

  Toch nog wat goed nieuws; tegen morgen zouden er blijkbaar zo’n 13 miljoen Sinovac / Biofarma vaccins worden afgeleverd.

  https://health.detik.com/berita-detikhealth/d-5367585/bio-farma-targetkan-produksi-13-juta-dosis-vaksin-covid-19-per-11-februari

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.