30 Jan TV NPO1 21.35 Woesthoff en Tielman

Ontvangen Mail:

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

20 reacties op 30 Jan TV NPO1 21.35 Woesthoff en Tielman

 1. Geer zegt:

  Toen ik de grootte van de letters zag, dacht ik: alarm, de Jap komt er weer aan. Maar gelukkig, het is een hijgerige aankondiging van een optreden van Dinand. Aardige jongen, die Dinand, jammer alleen dat hij zich altijd opdringt als de muzikale erfgenaam van Andy Tielman en als de hoeder van de Indische geschiedenis. Is hij niet. Sommige zaken kunnen geen erfgenaam hebben. Die waren uniek en dus eenmalig.

  • P van Geldere zegt:

   Dinand probeert het altijd..Het geen wij in Indië mee maakte is niet te vergelijken .
   Dit was inderdaad een uniek gebeuren,de Jap.heeft geschiedenis gemaakt tijdens WOII.
   In mijn ogen een Jap. blijft een Jap.zij hebben zoveel stuk gemaakt ook voor veel Inlanders toen derstijds.

  • Indorein zegt:

   Ik vond Dinand eigenlijk best wel goed e.e.a. verwoorden. Ook dat hij ons Indo’s niet meer als allochtonen benoemt (deed hij jaren geleden wel bij Pauw en Witteman).

   En ja, Indorock ….. de bakermat van de Nederlandse popmuziek. Ik heb in de afgelopen tientallen jaren heel veel Indo’s gehoord, die van zichzelf vonden dat zij alleen de ware Indorock nog konden spelen. Flauwekul!
   Eddy C. speelt nog steeds heel leuk Indorock.

   Mijn mening is, dat Indorock een mooie plaats in ons Nationaal Museum heeft verdiend, want iedere moderne gitarist hier in NL moet weten wat het fundament is waarop hij zijn popmuziek baseert.
   Terecht zei Dinand dat “wij” (i.c.: de generaties na de Indorockers) hier op verder zijn gegaan. Nu zijn er veel gitaristen met een Indische achtergrond, die vele malen beter kunnen spelen dan hun roemruchte voorgangers. En dat is mooi!
   Neem maar bijvoorbeeld Eddy van Halen als een voorbeeld hiervan.

   • Geer zegt:

    Die vele malen beter kunnen spelen….
    Maar kunnen ze indorock laten klinken? Hebben ze die soul?
    Overigens is het geen kwestie van ‘beter’ kunnen spelen. Ze spelen anders, op basis van allerlei muzikale en technische ontwikkelingen, net zoals mensen nu in ‘betere’ auto’s rijden dan vroeger.

    • Indorein zegt:

     Volgens mij kun jij geen gitaar spelen. Of je bent stinkend jaloers op de huidige generatie gitaristen.

    • Geer zegt:

     Abe Lenstra, Faas Wilkes, Di Stefano…
     Ronaldo, Messi, Mané..
     Dom om te zeggen dat Ronaldo e.a. beter zijn dan Lenstra e.a.
     toen…Toen…TOEN waren Lenstra e.a. magistraal. Niet te vergelijken met Ronaldo e.a., omdat die toen nog niet bestonden. Heel de wereld van Ronaldo e.a. bestond nog niet. Het was een andere tijd. En je moet nooit tijden met elkaar vergelijken. Bij Indorock moet je enkel denken aan de jaren 50 ,begin 60. Die wereld, die tijd, die sfeer. Meer niet.
     Los van dit alles: met heel veel apparatuur maken ze tegenwoordig geluid. Vroeger maakten ze muziek, al hadden ze alleen een ukelele in handen.

   • woody brunings zegt:

    Indorein, Indorock is al prominent aanwezig in het Nederlands museum. Mogen we trots op zijn.
    Er zijn daartoe goede argumenten aangedragen.’

  • Anoniem zegt:

   Ook Andy dreigt net als de z.g. Indorock een verdienmodel te worden.

  • Anoniem zegt:

   Net als de Indorock dreigt Andy een verdienmodel voor slimme jongens te worden.

 2. Indisch4ever zegt:

  Het plaatje viel te groot uit. Ik heb het verkleind

 3. Geer zegt:

  Heb het gezien. Eddy C., is mijn dringend advies, moet een beetje gitaar spelen, maar beslist niet praten en niet zingen. Zijn kunstgebit namelijk past blijkbaar niet helemaal. Als hij praat hoort het of dat gebit er ieder moment uit kan vallen.
  En dan Dinand: als je een foto van Andy Tielman wilt laten zien, neem dan een foto dat hij nog gezond, sterk en in full swing was. Maar niet een foto met jezelf, een paar dagen voor zijn overlijden, toen hij al oud en ziek was.
  Tot slot: als Dinand het wil hebben over Indorock en Indorock wil laten horen, laat dan Indorock horen en niet een uitvoering met alle moderne geluidstoeters en -bellen. Dan namelijk krijg je een heel andere sound en die heeft niks te maken met Indorock.

  • Jan A. Somers zegt:

   ” een heel andere sound en die heeft niks te maken met Indorock.” Ja, is blijven steken in ‘vroeher’.Net als Indië.

  • Anoniem zegt:

   Hoi Geer, kritiek mag altijd geleverd worden en op sommige punten kan ik het zelfs met je eens zijn, maar Eddy fysiek (kunstgebit), neersabelen getuigd van weinig niveau. Niet iedereen is gezegend met verbale vaardigheden. Eddy i overigens een van de weinigen in de z.g Indorockscene die de staccatoriff ondersteuning nog perfect beheerst. Reggy T. was bij leven de andere. Die beheersing van de gitaar maakte van R&R Indorock. Bij de 4T’s was dat Reggy. Dat hij niet mag zingen, mag jij vinden . Bij The Crazy Rockers (mag jij ook niks vinden hoor) en andere bandjes is hij ondanks zijn leeftijd nog een verdienstelijk R&R zanger. Indorock is zo langzamerhand een verdienmodel geworden voor slimme organisatoren onder het mom van betrokkenheid bij de Indische zaak. (Geef ze twee geeltjes de man en een paar consumptie bonnen) . Klopt Geer Abe Lenstra was in zijn Tijd een Topper en is niet te vergelijken met Messi of Ronaldo. Ook Indorock was in het verleden in het land der blinden ”Een oog” koning en kon daardoor excelleren.Wat er nog over is van Indorock?… Een paar zichzelf overschattende ”sidekickers”.en z.g. Kenners.
   Groet Woody .

   • Geer zegt:

    “Ook Indorock was in het verleden in het land der blinden ”Een oog” koning en kon daardoor excelleren.”
    Onzin! Er was geen sprake van een land der blinden. Er was genoeg muziek. Muziek waar men aan gewend was. En toen kwam de Indorocker en die liet een ander soort muziek horen. Harder, wilder, dansen, jaren 50. En dan ook nog bruine muzikanten. Kon niet op, leuk, nieuw, anders, gezellig en door die gezelligheid hoorde men niet eens dat het muzikaal veelal veelal erg matig was. En als je anno nu terug luistert kun je niet anders zeggen dat het veelal bar slecht was. Maar dat maakte toen niet uit, dat maakt nu ook nog niet uit. Het ging om het geheel. Jaren 50, nieuwe muziek, exotisch, jong, wild. Dat alles bij elkaar maakte wat men nu Indorock noemt. En dat geheel was een opmaat naar de muziek van de jaren 60.

    • Anoniem zegt:

     Ik durf , als ”Zeitzeuge” te beweren dat je niet helemaal gelijk hebt… Natuurlijk werd er al eeuwen gemusiceerd in Nederland (in welk land niet?). Eddy Christiani, Willy Alberti, Theo Udemasman, Balroom orkesten, Dixiland, Greetje Kaufeld Enz. enz. Maar Nederland was stekeblind wat R&R aangaat, Tenzij ik het toen helemaal verkeerd gezien heb als tiener. In Duitsland was de ”Rockblindheid” een graadje erger. beste Geer.

    • Geer zegt:

     Nederland was niet stekeblind wat R&R aangaat. En er was meer dat Willy Alberti en Greetje Kaufeld. Jazz en swing waren allang ingeburgerd.
     R&R was pas uitgevonden, moest nog op een briesje komen overwaaien uit Amerika. Het was toen niet zo als vandaag, dat iets van de ene op de andere minuut een hype kan worden. En toen het was gearriveerd, was er even tijd nodig om het te kunnen plaatsen. En juist in die tijd kwam de Indorock tot ontkiemen.

 4. Joke Spies zegt:

  Ach ach, kift, jaloezie en achterklap zullen altijd blijven bestaan!!

  • Anoniem zegt:

   Natuurlijk was er meer dan Greetje Kaufeld. Ik zij ook enz. enz.(enzovoort) beste Geer. Bedankt voor de Info. Ik heb het zelf mee mogen maken als beginnende “”Blaas maar raak ”rock&roller. Het briesje kwam via radio Luxemburg en AFN overwaaien.. Na ”That’s Allright Mamma” De film Blackboard Jungle en Rock around the clock (tegen het establishment) begonnen de blinddoeken langzaam los te laten. Tenslotte werd R&R langzaam. ”salonfähig” .Maar zo heb ik het beleeft, voordat ik met de muziek mee op avontuur ging. Ik heb er veel geleerd , positief en negatief en heb er i in mijn tweede carrière veel aan gehad. Vooral mensenkennis. Mogelijk ben jij nog ouder en heb jij de omwenteling nog eerder meegemaakt. In dat geval was ik stekeblind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.