Of Oompie danssieraden mee wilde nemen uit Indonesië 

Sieraden nemen weinig plaats in, dus alle sieraden mogen mee. Vroeger droeg ik ze veel. Ik heb Snoopy- oorbellen, bedelarmbandjes en slangenringen. Veel zilver en goud komt uit Indonesië. Bijna elk jaar ging Oompie op bezoek bij familie in Bandung en bracht hij thee, abon en sieraden voor ons mee.Op mijn zeventiende zat ik bij een Indonesische dansgroep. Soms traden we op bij feesten en bruiloften. We droegen een kleurige sarong en nepgouden sieraden in onze haarknot. De andere meiden hadden hun eigen sieraden. Ik mocht altijd iets lenen. Toen Oompie weer naar Indonesië vertrok, vroeg ik of hij danssieraden mee wilde nemen.  Trouw

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Of Oompie danssieraden mee wilde nemen uit Indonesië 

 1. Anise zegt:

  Altijd een hele klus om alles in te slaan voor de familie en vrienden. Ik ga liever voor verbruiksartikelen waar men wat aan heeft maar wat ook niet zo’n lang leven beschoren is, ik weet wat het is weer eens iets te krijgen wat je helemaal niet nodig hebt en wat achterin een kast belandt.

  Wat iemand daar verzamelt, zijn DVD’s en Blu-rays met griezelfilms. Nu, dat is in Indonesië geen probleem, er komen per jaar tientallen film horor uit, het is het meest populaire genre samen met romcom. Dus daar kopen we er altijd wel wat van.

  Een paar sloffen Marlboro Light omdat het zo belachelijk goedkoop is, voor een kettingroker. Alhoewel ik er eigenlijk wel principieel wat problemen mee heb. (Ik rook niet maar de smaak is blijkbaar wel anders van de Europese versie.)

  Prinsessenjurkjes voor de jonge meisjes, de SOGO hier hangt ermee vol op de kinderafdeling. Wat polo shirts van Ralph Lauren en Hush Puppies, schoenen van mij onbekende maar hier geproduceerde Spaanse merken en Geox, sandalen van Birckenstock en Havaianas flipflops.

  En dan zijn we nog niet klaar. Want er moeten gigantische hoeveelheden zakken cassave chips mee ook. Ik weiger nu noedel soepjes en pakjes mie goreng mee te nemen tenzij er echt een nieuw smaak van IndoMie of Sarimi is. Zeer ongezond en ik zag dat een toko in Oostende vol lag met wel honderden merken uit Aziatische landen.

  Dan nog wat sterke drank uit Bali en ik zag laatst in de Kemchicks een set met (lokale) kruiden in fraaie potjes. Voor iemand die veel kookt en als decoratie in de keuken. Heel tof.

  En voor mezelf flesjes met saos sambal van IndoFood of ABC. Ik ben rap content. Maar mijn man is zo geaffronteerd dat ik tegenwoordig de zakjes van KFC, BK, McD enz. hier opspaar zodat ik ze in mijn handtas kan meenemen als we op restaurant gaan. Beter dan een flesje op tafel zetten, maar iedereen is toch aan het staren als ik een zakje uitknijp naast mijn patatjes. Nu weet ik hoe een Bule zich hier voelt. Wkwkwk.

  • Bung Tolol zegt:

   “” Geaffronteerd “” Ik wed dat de helft van de mensen op deze site dit woord niet kennen ,behalve als je zelf een Franse achternaam hebt De La Croix of zoiets ! Ik kende het woord trouwens ook niet ,effe googelen 😁😁😁
   komt van het Franse woord Un affront betekent een belediging .Dus die Vlamingen gebruiken ook veel Franse leenwoorden net zoals de Hollanders nu graag Engelse leenwoorden gebruiken ,sommige Hollanders gaan daarin zo ver ,dat ze zelfs maar helemaal Engels gaan spreken .Op de tennisclub praat iedereen in het Engels tegen de Portugese tennislerares behalve ik ,want zij spreekt uitstekend Nederlands “” Waarom spreekt iedereen toch Engels tegen jou Maria ? vroeg ik haar eens “” Ja weet ik ook niet ,vinden ze interessant denk ik “” Ik stapte eens in Brussel met een paar Surinaamse donkere mensen een kroegje binnen ,begon de waardin meteen Frans te spreken ,wij snapten er geen nasibal van ,we zeiden alleen cinq bieres of zoiets ,daarna gingen we zitten en begonnen in het Nederlands te ouwehoeren ,kwam die mevrouw meteen naar ons toe “” Sorry hoor ik dacht dat jullie uit Frankrijk kwamen !”” Ja we komen ook net uit Frankrijk “” antwoordde ik haar in het Nederlands maar dat maakt ons nog geen Franzen “” Ik ben trouwens wel dol op dat sappige Vlaams ,hoor ik liever dan dat platte Amsterdams .Sigaretten kun je inderdaad beter in een gewone toko kopen in Indonesia is veel goedkoper dan op de airport /luchthaven .Hier kost een klein pakje Marlboro (20 stuks ) + 8.20 euro in Indonesia dacht ik 1 euro .Indonesia is ook nog eens het land waar het meest gerookt wordt ter wereld ( Veel kretek )

   • Anise zegt:

    Ah hoe herkenbaar. We zaten in een restaurant in Brussel en mijn schoonbroer (=zwager) vraagt aan de garçon (=ober): “Une bière s’il vous plaît”. Die vervolgens naar de bar roept: “Nog een pintje, Jos!”

    Affronten worden op twee manieren gebruikt, als iemand affronten heeft, is hij/zij beschaamd voor iets of iemand. Hij trekt een stoel naar achter die blijkbaar voor mij was maar ik ben al op een andere gaan zitten. Hij heeft affronten. Ik zet een flesje soas sambal op tafel. Affronten. Ik heb altijd veel vragen over het menu en maak pas na veel wikken en wegen een beslissing en laat ze wachten. Affronten. Ik eet zoals een Amerikaanse, met de frinket (=vork) in de rechterhand. En ik eet gevogelte met bestek en vis vaak met mijn handen. Affronten. Ik bekijk de rekening drie maal en vind altijd wel een fout. Affronten.

    Maar verder valt het goed mee hoor, ik gedraag me.

   • Jan A. Somers zegt:

    “begon de waardin meteen Frans te spreken” Brussel is officieel tweetalig, maar een echte Brussellees spreekt Frans. Terwijl de afkomst van die naam oud Nederlands is: Broeksele: broek (is moeras) aan het riviertje Sele. Je snapt dit pas als je af en toe bij je Vlaamse familie bent. En dat Vlaams is voor ons net zo onverstaanbaar (wordt door Zeeuws meisje voor mij vertaald) als hun Frans. Maar het is daar wel gezellig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.