Attentie: wegens avondklok geen eendaagsche verbinding met Bandoeng

Klik op het plaatje voor het hele artikel of surf naar Delpher.nl
Degenen met levenservaring weten: deze avondklok is voor de meeste mensen te doen. Het kan veel erger en in 1942 was het ook veel erger. Dat staat te lezen in het Soerabaijasch Handelsblad van 31 maart 1942.Die krant ademt oorlog. En ook de hoop, dat het gewone leven kan doorgaan. Maar wij, die kunnen terugkijken, weten hoe het verder ging. Als ik het woord Nippon zie, krimpt er iets in mij ineen. En dan kan ik helemaal niet meer tegen het gemiezemuis van vandaag de dag over feestjes en willen uitgaan en “je moet toch leven.”   Indische Schrijfschool .

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

34 reacties op Attentie: wegens avondklok geen eendaagsche verbinding met Bandoeng

 1. Mister Bule zegt:

  ‘Nippon de vijand’?!

  Rijden die ook principieel geen Toyota, Subaru, Honda, Nissan of Mitsubishi? (Mijn RX rijdt beter dan elke Europese of Amerikaanse wagens die ik hiervoor heb gehad.) Geen batterijtjes van Panasonic, geen fototoestel van Nikon/Canon/Olympus, geen rijstkoker van Hitachi, geen waterkoker van Hitachi, waterkoker van Zojirushi en geen TV van Sony of Sharp? (Zomaar wat voorbeelden van als ik hier om me heen kijk.)

  Het wordt toch tijd dat sommigen zich daar eens overheen zetten.

  Eigenlijk is het toch een beetje van de pot gerukt een bepaald volk maar te blijven stigmatiseren. Als je problemen hebt met dictatoriale regimes en onderdrukking zou je eigenlijk tegenwoordig meer problemen moeten hebben met alle Chinese producten. En als je ineenkrimpt bij het horen van de naam Nippon door ervaringen in het verre verleden, zijn misschien wat sessies bij een ‘shrink’ aan te raden.


  Gebruikt in alle tevredenheid voor de plafonds hier in huis.

  • Hans Boers zegt:

   Zomaar een vraag aan Mister Bule n.a.v. zijn statement: En als je ineenkrimpt bij het horen van de naam Nippon door ervaringen in het verre verleden, zijn misschien wat sessies bij een ‘shrink’ aan te raden.

   Heeft u ervaringen in het verre verleden gehad in verband met de Japanse bezetting van voormalig Ned. Indië tijdens de 2de WO?

   Is zomaar een vraag hoor, niets beschuldigend of wat dan ook van die aard.

   • Mr. B. zegt:

    Ik begrijp wel waar u naartoe wilt.

    Vraagje; krimpt u ineen als u een Nederlander van Turkse afkomt ontmoet? Ik denk het niet, ondanks bloedbaden gevolgd door een genocide. Het zou -afhankelijk waar u woont en of u in in de Action en Aldi gaat winkelen- ook een beetje veel ineenkrimpen zijn.

    Het is absurd om wat er in het verleden is gebeurd, een geheel volk en land nog schuin te bekijken. Ik word er ook niet goed van als ze het op een autoforum ook nog steeds over Jappen hebben. Vooral niet omdat ik een paar goede Japanse vrienden heb, die ik niet zou willen beschuldigen met iets wat men ooit heeft aangericht.

    Als je zo redeneert, kan je je ook wel inbeelden dat de Chinezen de Javanen niet moeten hebben en dat de Indonesiërs hier de Nederlanders zouden haten. Geen last van hoor. Dat doet mij denken dat het iets is wat ongelofelijk Nederlands is; een hekel aan Duitsers en Japanners. Misschien niet toevallig zo ongeveer -naast de neutrale Zwitsers- de meest gedisciplineerde volken van de wereld, maar daar moet een socioloog zich maar eens over uitspreken.

    En het is wel begrijpelijk dat iemand door persoonlijke slechte ervaringen een trauma heeft opgelopen. Maar opnieuw; dat is eigenlijk een probleem van de persoon zelf, een soort PTSD. Zulke mensen hadden misschien indertijd beter opgevangen moeten worden met psychologische ondersteuning. Maar nee hoor, we laten ze hun frustraties en haat van zich afschrijven.

    • Bung Tolol zegt:

     Mijn vader heeft ook 3 jaar in een Jappenkamp doorgebracht ,hij heeft nooit wat slechts over die Jappen verteld ,trouwens ook nooit wat goeds ,hij reed in Nederland altijd in Japanse auto,s maar nu een ander geval ,de vader van een lezer op dit blog is tot de dood gemarteld door die Jappen .Die persoon schrijft inderdaad zijn frustraties en haat van zich af .Vraagje aan Mr B : Is dat zo verkeerd ? Je moet toch ergens heen met je frustraties en haat ? Je schrijft ook “” Zulke mensen hadden misschien indertijd beter opgevangen moeten worden met psychologische ondersteuning “” Psychologische ondersteuning ? zo pal na de oorlog ? Dan hadden ze wel heel Nederland en al die repatrianten psychologisch moeten ondersteunen ! Volgens mij hadden ze wel wat anders te doen b.v het land weer opbouwen ! Haat hebben en houden lijkt mij geen pretje ,het vertroebelt een beetje je zicht maar van je af schrijven lijkt me nog het beste ,anders krop je het maar op .

    • Hans Boers zegt:

     Dank voor uw antwoord Mister B.
     Scherp opgemerkt van u 🙂

     Nee, ik krimp niet ineen als ik een Nederlander van Turkse afkomst tegenkom. Jammer voor u, dat u een totaal verkeerde veronderstelling over mij heeft. U zat er behoorlijk naast. Begrijpelijk overigens, want we kennen elkaar niet. Op dit forum zitten een paar leden die me wel kennen en kunnen beamen, dat u er naast zat

     Sterker nog: Ik heb zelfs een paar Turkse goede vrienden (die ik af en toe rijkelijk voorzie van fooien als ik iets bij hen koop en mijn knip is dan ook het enige van mij wat krimpt) en ik heb ook nog een Turkse vriendin als beschermelinge. Dat ik mijn afkeer ten toon heb gespreid op social media tegen de Turkse wreedheden op de Armeense burgers en soldaten was puur omdat ik tegen oorlog ben, waarbij men burgers in betrek. Net zo goed heb ik de Nogorno Karabakh (Armeense) wreedheden op social media OOK veroordeeld, die zij begingen tegen Turkse en Azeri burgers. Goed dat was mijn Armeense kant

     Wat betreft mijn Nederlandse kant:
     Ik heb zelf heel wat lelijke ervaringen opgedaan wat betreft mijn familieleden, die het slachtoffer werden van de Japanse bezetter destijds, zowel met dodelijke afloop alsmede levenslang getekend zowel psychisch alsmede fysiek. (Gelukkig een stuk of 8 familieleden maar, waaronder mijn pa en ma en broer. Gelukkig maar?? Jawel, gelukkig, want het hadden er veel meer kunnen zijn, doch ik vermoed dat de Voorzienigheid een Halt heeft geroepen.)

     Ondanks deze oorlogsellende, ben ik geen tegenstander van het gebruik van Japanse producten en rij ik Suzuki (maar enkel omdat ik een liefhebber ben van het pimpen van auto’s en Suzuki vrij eenvoudig technisch aan te passen is), heb ik een Japans grootbeeld tegen de muur en staat mijn keuken bol van de Japanse apparaten.

     Fijn weekend nog.

     PS: Action kom ik niet, ik bestel online (Ali Baba) al die frutsels die men verkoopt bij de Action. In de Aldi kom ik wel eens en wordt altijd fijn geholpen door een Turkse medewerker, die achter voor me kijkt als de schappen leeg zijn. En het liefst kom ik bij een Turkse supermarkt, waar ik altijd iets extra’s krijg toegestopt omdat men mij graag mag ondanks mijn afkomst en daar profiteer ik van. Is toch niet verkeerd?

     PS: Ik weet niet wat uw ervaringen zijn met oorlogsellende. Als u die niet heeft, dan ben ik alleen maar blij voor u en dat meen ik.

    • Hans Boers zegt:

     Mr. B.:
     Ik vergat erbij te zeggen, dat een paar ooms van mij OOK nog het slachtoffer zijn geworden van Javaanse Pemuda’s (zoals men hen wel eens benoemt) en de resten van hen zijn door hulpdiensten destijds 1946 van de straat bij elkaar geveegd.

     Maar, desondanks steun ik hedendaagse Javaanse mensen die in nood leven en heb ik vele Javaanse vrienden.

     Deze mededeling is slechts om te verhalen dat niet een ieder over één kam geschoren kan worden en meteen in een hokje geplaatst kan worden. Menselijkheid staat bij mij bovenaan in het vaandel.

    • Mr. B. zegt:

     Tja, natuurlijk ken ik de persoon niet dus ik kan niet weten of die nu anti Japans is of niet. Misschien is het wel ironisch bedoeld maar zo komt het niet over. Nippon is nu eenmaal de naam voor Japan zoals wij Nederland voor The Netherlands/Les Pays Bas/… gebruiken. Ik wilde dhr. Boers nergens van beschuldigen, het tegendeel zelfs (2e regel 2e paragraaf), sorry als het zo over kwam.

     Ik ben nog niet zo oud dus mijn persoonlijke ervaring met gestructureerd buitenissig geweld en groeps-agressie gaat niet veel verder dan deze: Een goede vriend die in Mexico een club uitbaattte werd in Cancun ontvoerd en (na crowdfunding, betaling en gelukkig nog levend) in Guadalajara weer teruggevonden. Er ontbraken alleen wat tanden en vingers. De rellen van ’98 hadden natuurlijk een gigantische impact op mijn schoonfamilie en ons. Familie van mijn vrouw in de haven zijn aangevallen en beroofd van alles wat ze hadden en een paar familieleden in Glodok zijn levend verbrand. Men moest onderduiken en vluchten. De zelfmoord van een vriendin van mijn schoonzus om verkrachting te voorkomen heeft natuurlijk ook een grote indruk nagelaten, het is al meer dan 20 jaar geleden maar voelt soms nog als gisteren.

     Toch hebben beiden, de vriend en mijn vrouw, ervoor gekozen terug te keren naar het land waar het gebeurde en ze hebben echt geen wrok tegen een bepaalde bevolking(sgroep). Ze zijn voorzichtiger, dat wel. Dat zie je in bewaking, bewapening, …

     Dit is wel een aardig stukje dat alles een beetje relativeert:
     https://www.trouw.nl/nieuws/haat-tegen-duitsers-verdwijnt-langzaamaan-een-goed-teken~bdde56ea/

    • Hans Boers zegt:

     Mister B. Dank voor uw uitleg. En u hoeft geen sorry te zeggen hoor.
     Het viel me alleen op in uw eerste stukje dat u makkelijk verwees naar een shrink als men traumatische ervaringen had opgedaan.
     Zand erover en we gaan door met het nieuws van de dag…neen, niet Trump of Biden en ook geen corona maar wellicht leuk nieuws wat de Nederlandse kranten niet haalt…. 🙂

     Fijn weekend nog voor zover het nog weekend is aldaar.

    • Mr. B. zegt:

     Bedankt.

     Goedemorgen zonder zorgen.

     Tja, ik word wakker en lees over rellen in Nederlandse steden. Tegen de avondklok.

     Als ik zo de relschoppers zie denk ik wel dat het merendeel overal voor te vinden is, als het maar tegen de gevestigde orde en de politie is. “Kom jongens, vanavond weer want we hebben toch niets beters te doen!”

     Ondanks de vergevorderde islamisering in dit deel van de wereld wat volgens sommigen helemaal uit de hand loopt [sic] voel ik me toch nog wel relatief veilig hier.

    • Hans Boers zegt:

     Mr. B. Inmiddels bij u al sarapan siang tijd, als ik dit hier aan u schrijf.

     Tja, ledigheid is des duivels oorkussen luidt het gezegde nog steeds. Niet alleen anti avondklok, tegen alles wat in hun kraam te pas komt. Als het maar om vernieling, plunderingen, valse sensatie zucht, kan gaan…Het begint op Sodom en Gomorra te lijken.

     Overigens heb ik ook nog steeds aangetrouwde familie aldaar wonen (van Chinese afkomst) en die hebben in ’98 jaren gelukkig geen last ondervonden. Maar ik denk dat dat kwam omdat oom een zeer hoge positie had in het leger destijds, want men boog als een knipscheer als men hem zag.

     Een fijne maandag en begin van de week. Ik kan het mezelf niet toewensen, want om half negen wordt het huis hier verbouwd; drillen, boren, hakken, hakken, breken en nog eens hakken etc.

    • A. Olive zegt:

     “Het begint op Sodom en Gomorra te lijken”
     Daar was Sodom en Gomorra niet om bekend

    • Hans Boers zegt:

     Sodom en Gomorra…. OK, Bijbel gebied waar ik niet goed thuis in ben.

     Alhoewel:
     Genoeg berichten in de krant op sexgebied en sexrotzooi voorzien van verkrachtingen, wellustige moorden…daarom mijn vergelijking met S&M

  • Boeroeng zegt:

   Vilan van de Loo staat niet bekend als iemand die zich al te druk maakt over de Japanse bezetting, nog minder over hedendaagse Japanners.
   Als ze schrijft “Als ik het woord Nippon zie, krimpt er iets in mij ineen.” dan moet je dat niet te zwaar opvatten. Ze heeft echt geen pyschiatrische hulp nodig.
   Zover ik haar schrijfsels lees is ze niet anti Japanners, uit heden en verleden.

   • Bung Tolol zegt:

    Het is niet alleen die avondklok ,die iedereen gek maakt maar het hele warrige Nederlandse Corona beleid er is geen touw aan vast te knopen ! In de U.K kondigen ze een restaurant sluiting aan maar de restaurants krijgen 6 dagen om de voedselvoorraden op te maken .Hier kondigen ze op 13 maart 2020 een restaurant sluiting aan om 16.00 uur en om 16.30 uur moeten alle restaurants dicht zijn ! Er was voor miljoenen voedsel weggegooid .Sigaren zaken mochten alleen openblijven voor het halen en brengen van pakketpost er mochten geen sigaretten /kranten /tijdschriften worden verkocht .Maar de supermarkt mocht wel sigaretten etc verkopen .De Hema en de Action mochten geen handdoeken /textiel verkopen maar de supermarkt dus wel .Iedereen moest 1,5 meter afstand van elkaar houden en geen handen schudden en wie staat er de volgende dag pontificaal op de voorpagina,s ? De minister van Volksgezondheid op 50 cm van zijn gasten ( Hij gaf een feestje ) en hij gaf iedereen vrolijk een hand .Er was vanuit de Staat 95% compensatie beloofd aan de MKB voor loonkosten ,bij narekenen bleek het maar 65 % te zijn .In sommige gemeenten mochten maar 3 mensen bij elkaar zijn op 1.5 meter maar weer een andere gemeente hield het op 2 personen ,ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan ! Het lijkt wel erop dat die regels in Rijks Krankzinnigen Inrichting zijn verzonnen .😜😜😜 Wat die trein naar Bandung betreft ,rijdt die weer ? Oh ja na 21.00 uur mag je dus niet buiten komen maar de trams ,bussen en de metro rijden na 21.00 uur gewoon door ,voor wie ?

    • Bung Tolol zegt:

     Wat die rellen op het Museumplein betreft ,het viel erg op dat het vooral rechts -extremisten waren met Nazi vlaggen en de Prinsenvlag ,dat wordt lachen binnenkort als de Links extremisten wakker worden ( Het Museum plein is bij mij om de hoek )🤣🤣🤣 Uiteraard komen ook die voetbal hooligans even een kijkje nemen samen met wat Jihad strijders .

    • Hans Boers zegt:

     Bung: … Oh ja na 21.00 uur mag je dus niet buiten komen maar de trams ,bussen en de metro rijden na 21.00 uur gewoon door ,voor wie ?..

     Voor diegenen die na 21:00 protesteren en daarna weer naar huis willen gaan of naar andere oorden om aldaar verder stennis te maken en te plunderen… Leve de warrige rotzooi, manieheus

     Maar zowat alles is warrig en krankzinnig…. Kom maar hier vandaag bij me:
     Vloer badkamer wordt geschuurd en lawaai kan niet op….maar vloer 2 huizen verder ook tegelijkertijd, dus dubbel op het lawaai…Dan om 12:00 vanmiddag wordt hydrofoor pomp vernieuwd dus geen water… ook niet in algemene bezoekersruimte die afgesloten wordt….waar moet ik nu gaan tjebok als ik moet? Voor de deur in grote grote vijver? …maar mag niet in openbaar wat doen….hahaha. Hoe toch dese en kroegen ook al dicht 🙂

    • Jan A. Somers zegt:

     Als bij ons in de flat aan een gemeenschappelijke voorziening zoals de hydrofoor gewerkt gaat worden, wordt dat op het prikbord gezet. Taak van de VvE. Kan je een emmer water achter de hand houden. Net als in de oorlog toch? Bij de capitulatie tegen Japan vond ik bij het plunderen van de school (was kazerne) een grote tank met water. Prachtige vondst in de tijd dat de waterleiding was afgesloten. En de tjebokfles vul ik altijd direct na gebruik. Stel je voor datje haast hebt!

  • Jan A. Somers zegt:

   “een bepaald volk maar te blijven stigmatiseren. ” Ik ben het volkomen met u eens. Zelfs met mijn Japanse ervaringen, en die van mijn familie. Die Japanners waren er (zie verleden tijd!). Ik krijg daardoor natuurlijk wel het een en ander over mij heen, maar dat zijn lettertjes op de computer. Zeeuws meisje heeft ook geen last van Spanjaarden, Fransen, Engelsen en Duitser (zie het boek ‘Walcheren onder vreemde heersers’ van mijn geschiedenisleraar). Gelukkig maar, heeft ze tijd over voor mij.

   • Geer zegt:

    Als het allemaal verleden tijd is, waarom heeft ook u er dan zo dikwijls over? Als het vergeven en vergeten is, waarom dan telkens oprakelen?

    • Jan A. Somers zegt:

     Dat is mijn geschiedenis, zit als een film in mijn hoofd. Maar dan hoef je na zoveel jaren een volk toch niet te stigmatiseren. Ik heb ook last gehad van de bersiap, zijn daardoor de Indonesiërs een rot volk? Nee toch!

   • Bung Tolol zegt:

    @Hans je hebt rust nodig en wat gewone afleiding ,kan je aanraden naar Amsterdam te komen ,Museumplein dus ook goed voor je lichamelijke welzijn ,beetje wegrennen voor een dolgedraaide ME -er ,zegt een klein jongetje tegen zijn moeder “” Mama die agent viel onder dat paard ( 900 kg ) !”” antwoord die moeder “” Had hij maar een vak moeten leren !”” Behalve Rechtse en Linkse activisten heb je op dat plein ook wat doorgedraaide ouderen verkleed al Framboos ,nou kijk ik uit naar een Indische oudere verkleed als Doerian ,het schijnt dat er ook een vaste lezer van Indisch4ever hier ergens moet rondstruinen met een bos pisangs op zijn kepala .😂😂😂 Nee hij komt niet uit Almere ! .ook niet uit Breda .

  • A. Olive zegt:

   “Het wordt toch tijd dat sommigen zich daar overheen zetten”,
   Is dat wel zo? In Nederland zingt zowat het hele volk het Wilhelmus, het oudste volkslied ter wereld. Het lied gaat over niets anders dan over de slechte behandeling van de Spaanse koning met het Oranje huis. Het gaat niet over Nederland of de Nederlander. Zelfs tot nu toe is het een ongeschreven wet dat een regerende Nederlandse vorst niet naar Spanje mag. Remember prinses Irene?

   • Mr. B. zegt:

    Eigenlijk wel ironisch dat het Wilhelmus misschien wel ‘oud’ is maar pas sinds 1932 het officiële volkslied is. En nóg ironischer is dat het …… jawel…. Japanse volkslied een nóg oudere tekst heeft.

    De geschiedenis van het Wilhelmus is natuurlijk gewoon weer een mooi voorbeeld van de tegenstelling en spanningen tussen protestanten en katholieken in onze contreien. Die tijd zijn we nu toch echt wel voorbij, zeker? Er zijn momenteel veel rellen maar we zijn geen Noord-Ierland (meer).

    Ik heb trouwens hieronder nog eens de originele versie van het eerste couplet van het vorige volkslied geplaatst. Als je die (begin)regels van Wien Neêrlands bloed hoort of leest, dan pas krimp je ineen. En de volledige tekst is voor een agnost als mezelf totaal verwerpelijk.

    Wien Neêrlandsch bloed door d’aderen vloeit,
    Van vreemde smetten vrij,
    Wiens hart voor land en koning gloeit,
    Verheff’ den zang als wij:
    Hij stell’ met ons, vereend van zin, Met onbeklemde borst,
    Het godgevallig feestlied in
    Voor vaderland en vorst.

    • Jan A. Somers zegt:

     Ach. voor sommige Indische mensen staan Indo’s bovenaan. En hebben wij voor de achterstallige salarissen land en koningin gediend. Onzin natuurlijk, gewoon de arbeidsovereenkomst met de Indische regering.

    • Boeroeng zegt:

     Nee Jan,
     De algemene stemming was dat men vocht voor het Nederlands Indië en het vaderland Nederland. Wilhelmina was een symbool voor Nederland .
     Men vocht niet voor een Indische regering. Die gewoon bestuursambtenaren waren in dienst van Nederland.
     Het was voor de beroepsmilitairen geen simpel arbeidscontract.
     En zij die werden gemobiliseerd waren verplicht een uniform aan te trekken.

    • Jan A. Somers zegt:

     Mijn vader (totok, van de zeevaartschool in Vlissingen) had ook een arbeidsovereenkomst met de Indische regering, niet met de Nederlandse regering zoals de officieren KM. Net als al die andere Indisch ambtenaren BB. Met een uniform. In de oorlog gemilitariseerd, werd een collega van de officieren van de KM! Zelfs met KM-rangen en -uniformen! Die officieren van de KM hebben wel hun achterstallige salarissen gehad. Hun collega’s van de GM, mijn vader, met een W op zijn pet, niet. Die had niets met zijn vaderland te maken. Hetzelde voor de Knillers. De KL-mensen, met een Nederlands arbeidscontract, hebben wel hun achterstallige salarissen gehad, de KNILlers niet. Met vechten voor vorstin en vaderland kun je niet eten. Gewoon arbeidsrecht, je werkgever is verplicht je salaris te betalen. Klinkt dom, maar leuker kan ik het niet maken. Nu is het alleen nog maar een ereplicht voor de Nederlandse overheid (lees Nederlandse belastingbetaler), maar daarmee kun je niet bij Appie betalen. Is geen recht.

    • Robert zegt:

     van vreemde smetten vrij? Vraag dat maar aan COVID-19.

 2. Dank zij Mc Arthur heeft Japan de MILITAIRE OORLOG verloren maar de Economische oorlog gewonnen.Dat was ook de bedoeling.En Duisland ook?

 3. P van Geldere zegt:

  Mijn herinnering aan WOII,het Jappen tijdperk, is ” Incasseren ” De Nederlandse regering ziet nog steeds geen rehabilitatie voor ons., of enige tegoed doening.
  Wel de Indonesiërs een vergoeding geven .en nog excuses van de koning.ook.
  V.V.D. betekend voor mij nog steeds Veel Verkeerd Doen.

  • Mister Bule zegt:

   Begrijpelijk en frustrerend natuurlijk. Maar is dat niet overal het geval als het politieke klimaat wat verandert? Veel Amerikaanse soldaten die in Vietnam vochten voelen zich ook door de overheid in de steek gelaten en door de samenleving uitgestoten. Niet dat dit iets goedpraat natuurlijk…

  • Robert zegt:

   VVD=Voor Volledige Doortraptheid.

 4. Jan A. Somers zegt:

  .Vergeet niet dat de coupletten een acroniem vormen. feitelijk een acrostichon.
  “Remember prinses Irene?” Zij werd katholiek om met een Spaanse katholieke prins een katholiek. huwelijk te kunnen sluiten. Ook de Nederlandse vlag heeft een lange geschiedenis. Voor de NSB moest dat oranje-blanje-bleu zijn. De juiste kleuren zijn pas na de oorlog officieel vastgesteld. Normblad NEN 3055, november 1958.

  • A. Olive zegt:

   “Remember prinses Irene?”
   Ik had duidelijker moeten zijn. Wat ik bedoelde is dat koningin Juliana niet mee kon om Irene uit Spanje te halen omdat het hele Kabinet dreigde af te treden als dat gebeurde.
   Prins Bernard is toen alleen gegaan in een militair vliegtuig.
   Hierbij wilde ik aantonen hoe lang stigmatisering kan worden in de generaties.

   • Bung Tolol zegt:

    @ Zelfs nu nog is het een ongeschreven wet dat een regerend Nederlandse vorst /vorstin niet naar Spanje mag ,remember prinses Irene ? “” Tot zover het citaat van Pak Olive op 27 jan om 1;58 uur Denkt u werkelijk Pak Olive dat dat zo is ? en dat dat aan die Spaans /Nederlandse oorlog lag ? Dat gevalletje met prinses Irene en haar prins Don Tabasco of zo ligt toch effe anders .In 1964 werd Spanje dictatoriaal geregeerd door een van de grootste fascistenleiders aller tijden ( Na Hitler) Er kleefde veel bloed aan de handen van El Gaudillo ! Prinses Irene verdedigde Franco en beweerde dat het allemaal meeviel in Spanje Haar nieuwbakken echtgenoot prins Carlos maakte ook nog eens aanspraak op de Spaanse troon met behulp van die fascistische Carlisten beweging maar prinses Irene maakte op haar beurt weer aanspraak op de Nederlandse troon na Beatrix in 1964 ..Dus zowel de echtgenoot als de echtgenote maakten aanspraak op de troon in hun eigen land ! Prinses Irene werd katholiek zonder toestemming van de Nederlandse regering en ook zonder hun vooraf in te lichten .Die fascistische en racistische beweging de Carlisten wilden maar al te graag profijt slaan uit het feit dat hun leider met een Nederlandse prinses was getrouwd .Al met al reden voor de Nederlandse regering om hun handen van prinses Irene af te halen ,adios Irene ! Als de Nederlandse koning Willem morgen uitgenodigd wordt door de nu democratische Spaanse regering zal hij met instemming van de Nederlandse regering met alle genoegen de uitnodiging aanvaarden .😁😁😁

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.