Indonesië actueel

** Indonesië heeft een radicaal-islamitische beweging verboden die de laatste jaren sterk aan invloed won. Alle activiteiten of uitingen van het Front Pembela Islam (FPI), het Front van de Verdedigers van de Islam, zijn vanaf nu niet meer toegestaan.  NOS.
**147 katholieke priesters hebben begin december opgeroepen tot dialoog en verzoening in de woelige Papoea-regio.Volgens het missieagentschap Fides is de seminarist Zhage Sil vorige week in de Indonesische provincie Papoea vermoord.  Kerknet.
**De Indonesische overheid sluit vanaf 1 januari 2021 twee weken lang de grenzen voor buitenlandse reizigers. Aanleiding voor de maatregel is een mutatie van het coronavirus. Luchtvaartnieuws

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

6 reacties op Indonesië actueel

 1. De Hollanders hadden een grote fout begaan met het stichten van ee staat dat NEDERLANS-INDIE heet dat nu de Republik Indonesia (NKRI) is geworden.Het zou beter staatjes zijn van verschilden landaarden( stammen) met de betrokken goddiensten

  • Jan A. Somers zegt:

   “stichten van ee staat” Indië was geen staat, maar een gebiedsdeel van de staat met de naam Koninkrijk der Nederlanden.
   “staatjes zijn van verschilden landaarden( stammen) ” Klopt helemaal. Dat was de beoogde staat met de naam Republik Indonesia Serikat. Niet zelf verzonnen, maar gewoon afgekeken van andere federale staten zoals de United States of America, het Verenigd Koninkrijk de Bundesrepublik Deutschland enz. Maar dat vonden ze op Java niet leuk.

 2. Weet Geert Wilders dat de Indonesische Politie van de groostse Mohammadaanse land ter wereld. Zes bewakers van Rezieq Syihab de Indonesische Mohammadaanse Leider(FPI) heeft dood geschoten en zijn partij/beweging van 7 milljoen zo maar ontbonden en verboden.Kan dat in Holland gebeuren .Hij als anti Mohamadaan dat goed keuren?

  • Mr. B. zegt:

   Er is niets ‘zo maar ontbonden en verboden’. De licentie van de FPI als organisatie was in juni 2019 afgelopen en ze hebben nu -na herhaalde pogingen tot aanvraag- geen goedkeuring meer verkregen.

   Als een organisatie in Indonesië niet is goedgekeurd wordt zie niet erkend, behalve als terroristische groepering. Dit zal flinke consequenties hebben, een hardere houding van de overheid maar ook meer ondergrondse activiteiten.

 3. Mister Bule zegt:

  Zoals eerder gezegd -maar blijkbaar niet door u gelezen of gewoon genegeerd- is ‘zijn organisatie’ helemaal geen 7 miljoen zielen groot.

  Dit is interessant voor diegenen die wat achtergrond wensen te lezen over de invloed van Saudi Arabië op het huidige Indonesië:
  https://www.theguardian.com/news/2020/apr/16/how-saudi-arabia-religious-project-transformed-indonesia-islam

  Haatpredikers zijn nooit goed. Of het nu ‘mohammedanen’ in Indonesië of christelijke Indo’s in Nederland zijn.

 4. Lacey Fowler zegt:

  Hi thannks for sharing this

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.