Slavernij te Amsterdam


De tentoonstelling over slavernij die vanaf 12 februari in het Rijksmuseum in Amsterdam te zien is, wordt verteld aan de hand van persoonlijke verhalen. In tien zalen staan tien personen centraal die slaaf waren, vochten tegen slavernij of rijk zijn geworden dankzij slavernij.  De Volkskrant


Het Paleis op de Dam: vaak gezien als hét gebouw van de ‘Gouden Eeuw’. Geroemd door architecten als hoogtepunt van het Hollands classicisme en geliefd door Amsterdammers als uithangbord van de stad. De plek waar Nederlandse vorsten na hun inhuldiging het volk begroeten en waar staatshoofden van andere landen bij een staatsbezoek worden vertroeteld. Een Mokumse topattractie met meer dan een kwart miljoen bezoekers per jaar.  Het Parool

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Slavernij te Amsterdam

  1. RLMertens zegt:

    @ ‘de gouden eeuw etc.’- Welvaart gaat altijd(!) gepaard met; ten koste van….!

  2. Mister Bule zegt:

    Iemand zijn dood is altijd iemand anders zijn brood.

    Mooie serie op Discovery Asia over de zilverhandel door de eeuwen. Eigenlijk ging het vnl. over de handel met China. Die thee en opium hadden natuurlijk. Het probleem was dat de Chinezen niet echt geïnteresseerd waren in producten uit het westen behalve zilver.

    En als je dan ziet wat de ‘East Indies Company’, de Britse versie van de VOC dus en die misschien nog wel groter was, in India en met China uitspookte onder het motto van handel drijven, dan besef je dat de Nederlanders door de eeuwen heen mooi in de pas liepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.