Universiteiten en musea gaan koloniale kunstcollecties onderzoeken | NOS

Interieur van het Tropenmuseum in Amsterdam ANP

Onderzoekers van academische instellingen en Nederlandse musea gaan de komende vier jaar onderzoek doen naar koloniale kunstobjecten. Doel is om te zien wat er met de objecten moet gebeuren, welke rol ze in Nederland spelen en of ze mogelijk terug moeten. Maar ook wordt onderzocht hoe de objecten hier ooit terecht zijn gekomen. Elf wetenschappers gaan ermee aan de slag.”Het doen van herkomstonderzoek is enorm van belang in het debat rond collecties uit de koloniale periode, en gaat verder dan alleen roofkunst”, zegt Wayne Modest van onderzoekscentrum van het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMWV), dat het Tropenmuseum, het Afrika Museum en het Rijksmuseum Volkenkunde beheert   NOS

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.