Nieuwe logo Moesson

3 concepten ter keuze. Kies hier

..

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Nieuwe logo Moesson

 1. Anoniem zegt:

  Er mist één keuzemogelijkheid : behoud van bestaande logo.

 2. Mister Bule zegt:

  Ook zo’n grote trend in de huidige auto-industrie; ze passen allemaal hun logo aan. En bij BMW, VW, Nissan, etc. is het allemaal een terugkeer naar de ‘platgeslagen’ 2D versie.

  Het lijkt wel of men zo nodig met iets nieuws wil komen tijdens de pandemie? Verloren geld.

 3. Bung Tolol zegt:

  Tja die zucht naar veranderingen ,+ 2002 dronk ik altijd Dommels Bier uit een nostalgisch blikje ,mooie ouderwetse afbeelding erop ! Nu gaat het natuurlijk om het bier maar wat je in je hand houd is al net zo belangrijk ,plotseling besloten de Dommels roergangers het blikje een moderne look te geven ,het zag er niet uit ! Nooit meer Dommels bier gedronken ,hoewel het bier goed is maar niet elke verandering is goed ! Vraag dat maar aan Guus Meeuwis ,die liet een prachtig oud landhuis ( +130 jaar oud ) slopen en bouwde in plaats daarvan een soort crematorium ,AFGRIJSELIJK !! Volgens Guus is het van binnen heel mooi en functioneel ,ja zal wel maar van buiten is afstoot wekkend ,miskleun van de eerste orde ,dit speelt zich af in Nijmegen .😣😣😣

  • Jan A. Somers zegt:

   “van binnen heel mooi en functioneel ” Ja, dat is een crematorium ook.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Probleem van mensen die al een tijdje op deze aardbol rondscharrelen is, dat hun omgeving verandert en zij niet of niet genoeg mee veranderen. Ze vinden het wel goed zo, niet achter alles wat beweegt aanjagen. Net als mijn oude kat, die niet meer opkijkt als een vlindertje voorbij vliegt.

   Voor wat betreft de populaire muziek ben ik (82) stil blijven staan in de forties en fifties, met een uitschieter naar de sixties, voor de Beatles. Veel amusementsprogramma’s op TV zeggen me niets meer; wat de jongelui op TV kennelijk leuk en belangrijk vinden spreekt me niet aan.

   Zeden en gebruiken veranderen, de oudjes niet. Ik kreeg vandaag een brief van mijn bank. Het ging over “rood staan”. Gelukkig was het een algemene mededeling, ik had voldoende saldo. Een aanhef van een brief begint al lang niet meer met “geachte”. Het is “beste” geworden. Maar de bank, eens bastion van vormelijkheid. heeft de beleefdheidsvorm “u” nu ook laten varen. De eerste zin begint al zo: “Met JE kwartaallimiet kun JE op JE betaalrekening ……” Wat als ik de CEO van de bank nu eens terugschrijf “Hé Flippie, hebben jij en ik misschien met elkaar geknikkerd?”

   Terug naar de “Moesson” en het nieuwe logo. Het eerste met dat (vrouwen?)figuurtje in mijmerhouding onder de klapperboom bevalt mij goed. Ingetogen, stille verwijzing naar de tropen en dat (ogenschijnlijk) dromerige figuurtje er onder dekt wat mij betreft de lading van een “Indisch maandblad” volkomen. Maar ja, zou het nieuwe logo de generaties die hier of elders buiten de gordel van smaragd zijn opgegroeid en nooit onder een klapperboom hebben gezeten of gespeeld de zelfde associaties oproepen als bij mij?

   Over veranderingsgezindheid gesproken: Ik noem de “Moesson” nog steeds “Tong Tong”. Koerang adjar …..

   • Arthur Olive zegt:

    “Zeden en gebruiken veranderen, de oudjes niet”
    In onze tijd hoevde men zich niet aftevragen wat de bedoeling was als men werd aangesproken met “u” want er was geen gebrek aan respect in dat woord.
    Nou moet men zich afvragen wat de bedoeling is als men niet zo wordt aangeproken door vreemden. Het wordt een giswerk want sommigen bedoelen er niets mee en anderen doen het uit gebrek voor respect.
    Amerika doet dat ook niet meer.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Tja Arthur, de Americanos hebben het geluk dat Engels hun voertaal is en het Engels alleen maar “you” als aanspreektitel voor grote en kleine toeans en njonja’s kent.

     Natuurlijk is er ook “thou”, maar dat tref je alleen aan in de kerk en de bijbel.

   • Anoniem zegt:

    Stille verwijzing naar de tropen? Stil? Die klapperboom knalt uit de voegen van het logo! En de Indo eenvoudig en bescheiden zittend. Al hij zo bescheiden was zou hij geen opmerkingen hebben over het aanspreken met ‘je’ door zijn bank.
    Trouwens, dat hele tempo doeloe-plaatje past niet bij de moderne Moesson, want de redactie heeft gezegd er te zijn voor de 3e en 4e generatie.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Vanmiddag de nieuwe Moesson bij mij in de bus gegleden. Gelukkig nog heel veel inhoud die mij als oudje aanspreekt. Als de redactie zou hebben beloofd er te zijn voor de 3de en 4de generatie, dan blijft voor mij de hamvraag of die 3de en 4de generatie ook op Moesson zit te wachten. De tijd zal het leren, maar ik vrees als Tempo Doeloe Kolonialistisch Reactionair het ergste.

     Anonymus zegt verder over mij van achter de veilige gedèk: “Al(s) hij zo bescheiden was zou hij geen opmerkingen hebben over het aanspreken met ‘je’ door zijn bank”.

     Dan heeft Anonymus de kwintessens van mijn betoog weer niet goed begrepen. Het ging niet om bescheidenheid of de tegenpool daarvan, maar om “verandering”, waaraan ouderen moeten wennen maar vaak niet kunnen. In veel talen, ook in het Javaans en de Bahasa, maar vooral in het Javaans, kent men beleefdheidsvormen die intrinsiek “respect”, “hormat”, voor de medemens uitstralen. Wat is daar mis mee?

    • Jan A. Somers zegt:

     “Wat is daar mis mee? Bij ons TNO- Instituut was er eens een nieuweling die ons bij de tijd wilde brengen, jijen en jouwen om de onderlinge band te verstevigen. Tegen onze afdelingssecretaresse: ik zeg jij tegen u als u jij tegen mij mag zeggen.

   • Jan A. Somers zegt:

    “Ze vinden het wel goed zo, niet achter alles wat beweegt aanjagen.” Onze kinderen vonden dat wij achter liepen. Zo hebben wij voor onze beider verjaardagen een smartphone gekregen. Paniek in huize Somers! Die tablet was al erg, dit nog meer. Vooral omdat wij nu een paar keer per dag een appje krijgen hoe of het gaat. Je mag ze dan niet teleurstellen, het gaat dus goed. Met veel geduld op Seniorweb alle leerstof aan het verzamelen, geen tijd meer voor het dagelijks cryptogram in de NRC. En oppassen dat het niet op een scheiding uitkomt. Wordt vervolgd. (Jullie krijgen ons nummer niet!!!

 4. Boeroeng zegt:

  Ik kies deze. Rustig , duidelijk,

 5. Bung Tolol zegt:

  Ja zou ook mijn keus zijn ! maar dat oude logo is ook niet slecht ! Trouwens de Moesson verkoopt ook mondkapjes met hun naam er op a 6,95 euro .Ik zag gisteren een Molukker met een mondkapje lopen met daarop R.M.S ,zou een mooi cadeautje zijn voor je familie op de Molukken 😁.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Nou ….. die arme familie zou met zo’n mondkapje op de Molukken een fors pak slaag plus 10 jaar pendjara riskeren. De koloniale regering in Djakarta is niet mals. Hebben ze van die nare Nederlanders geleerd.

 6. Dewi Smith zegt:

  Het eerste logo,
  geeft nl precies aan wat ik verwacht van verdiept zijn in de moesson, alleen onder een palmboom genietend van verhalen en herinneringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.