CBG

Ik ben freelance journalist en ga een artikel maken voor GEN (het kwartaalblad van het Centrum voor Familiegeschiedenis/CBG) over de weeshuizen op Java in Nederlands-Indië. Graag kom ik in contact met mensen die als kind in een weeshuis in Indië zijn opgegroeid.
Ik ben op zoek naar Indische mensen en Peranakan chinezen, die mij kunnen vertellen waarom zij daar zijn beland, hoe het dagelijkse leven was, de impact die dit op hun leven had (weg van hun familie en losgeweekt van hun cultuur) etc.
Voor reacties: 06 22 85 14 88 of mail naar maureen.welscher@gmail.com

De nieuwe Gen. is uit! (cbg.nl)


Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op CBG

  1. Anise zegt:

    [Ik ben op zoek naar Indische mensen en Peranakan chinezen]

    Ik ken dus geen enkele, maar dan ook geen enkele ‘peranakan Chinees’ zoals het zo mooi omschreven wordt, die in een weeshuis belandde. Er werd in die kringen -zelfs bij schandalen- altijd geadopteerd door familie.

    Mijn moeder en tantes hier verklaarden me ook voor gek toen ik hier net naar vroeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.