Mail

Mail 2
Geachte lezers.
Dr. Achmad Nawir had een kraam kliniek (clinic bersalin, gynaecoloog ) in Soerabaja in de jaren vijftig. Dat stond in de Darmo boelevard. Hij was geboren in 1911, Indische arts maar ook teamcaptain v.d. Indische voetbalclub HBS (Houdt Braaf Stand). Gaarne informatie over hem. Gr. P. Warga

Mail 3
HELLO TEAM,
I HAVE SEEN A SHORT VIDEO FROM THE ACHTER GEBLEVEN MENSEN IN INDONESIA..en in arme toestanden zijn.
THE ARTIKEL WAS GESCHREVEN IN 2016 IN indish4ev
Mij vraag is HOE KAN IK DIT ARTIKEL VINDEN  EN HELPEN?
IK WOON IN New Zealand EN NIET VER VAN INDONESIA DUS.
THANK YOU,\WILLEM VISSER. NZ

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

6 reacties op Mail

 1. Carol Ann von Kriegenbergh Pietersz zegt:

  Beste Heer Willem Visser,

  Misschien kunt u schrijven naar Mevr Francine Tammerling.
  Op Facebook kunt u haar vinden, Teman teman Sehati.

  Ik hoop dat het u het lukt om met haar te spreken.

 2. Anise zegt:

  Mail 2 (P Warga):

  Mijn oom is een voetbalfreak en wist me te melden dat Achmad Nawir meespeelde voor het nieuw opgerichte Nederlands Indische team. Zelfs in een Filippijns toernooi en op het WK.

  Dit kreeg ik van hem:
  Het Filipijnse voetbalkampioenschap van 1935 bestond uit twee buitenlandse teams, de Singaporese militaire ploeg genaamd Malaya Command en een selectie van de N.I.V.B., de federatie van Nederlands-Indië die een gunstige indruk had gemaakt op de Spelen van het Verre Oosten in 1934 in Manilla. Maar Nawir, alhoewel geselecteerd, nam niet deel aan dat eerdere toernooi. Door interne conflicten binnen de NIVB kwamen de 16 spelers voornamelijk uit Soerabaja (maar zonder Tiong Hoa-spelers, aangezien deze club door de NIVB was uitgesloten). Nawir -als aanvoerder- maakte deel uit van de Nederlands-Indische ploeg voor het WK van 1938 en speelde tegen Hongarije.

  • Anoniem zegt:

   Bij mij is zijn voetbalsport bekend, maar omdat hij veel kinderen ter wereld heeft gebracht in zijn kraamkliniek in Soerabaja, gaat mijn interesse meer naar zijn functie als gyneacoloog, hun dankbetuigingen & correspondentie met hem en misschien meerdere doktersdiensten aldaar. Ook interessant is vermelding van daar geborenden.

   • P. Warga zegt:

    Bij mij is zijn voetbalsport bekend, maar omdat hij veel kinderen ter wereld heeft gebracht in zijn kraamkliniek in Soerabaja, gaat mijn interesse meer naar zijn functie als gyneacoloog, hun dankbetuigingen & correspondentie met hem en misschien meerdere doktersdiensten aldaar. Ook interessant is vermelding van daar geborenden

 3. Angela zegt:

  Hoi dr nawir is waarschijnlijk mijn opa hij gaf mijn oma altijd alimentatie
  Helaas heb ik hem nooit gekend
  Wat heel leuk is in mijn family kunnen ze allemaal goed voetballen als ik naar de foto kijk lijkt hij op mijn vader
  Groetjes angela achterberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.