Bali vreest islamistische plannen voor alcoholverbod

Twee islamistische en een nationalistische partij in Indonesië sturen aan op een alcoholverbod. De Verenigde Ontwikkelingspartij, de Welvarende Partij voor Rechtvaardigheid en Gerindra steunen een wetsvoorstel dat de productie, opslag, verkoop en consumptie van alcoholische dranken verbiedt. joop.bnnvara

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bali vreest islamistische plannen voor alcoholverbod

 1. Mister Bule zegt:

  Ik denk dat het niet zo’n vaart zal lopen, het is al vaker voorgesteld.

  Maar het probleem is wel dat er toch altijd weet een beperking in de wacht wordt gesleept. De laatste keer een verkoopverbod in kleinere supermarkten bijvoorbeeld.

  De malloten begrijpen niet dat het droogleggen juist de illegale productie, waar wel gevaren zijn, zal stimuleren (Cf. VS bootlegging).

  GERINDRA is toch echt wel van de pot gerukt, ik denk dat het ook weer een toegeving is van Prabowo aan zijn vriendjes Rizieq c.s. Gelukkig is de partij Golkar tegen, een reactie vanuit die hoek: “alcohol kan inderdaad gevaarlijk zijn, net als (teveel) eten bij KFC”.

 2. Mister Bule zegt:

  Toch nog wat goed nieuws om de week mee af te sluiten:

  De ontwerpwet (RUU) inzake het verbod op alcoholische dranken heeft reacties gekregen van verschillende facties in het Indonesische parlement. Een aantal leden van het wetgevingsorgaan Baleg* plaatste vraagtekens bij de noodzaak van het wetsvoorstel.

  Lid van de PDI-P-factie van Baleg, Hendrawan Supratikno, oordeelde dat het wetsvoorstel inzake het verbod op alcoholische dranken minder urgent was en onvoldoende belang had om nu te worden besproken.

  “Als we de urgentie en het belang van een Baleg met de taak om zoveel wetten te maken afwegen, kijkend naar de context en het momentum, dan zie ik dat het voorstel nog niet is opgenomen”, zei Hendrawan tijdens de DPR Baleg-bijeenkomst op dinsdag (17/11).

  De Golkar en Gerindra facties waren het met de PDI-P eens dus met de weigering van de drie grootste partijen om dit voorstel te bespreken, belandt het (weer eens) op de stapel.
  😅
  Natuurlijk komt het ooit wel weer terug…ze hebben hier wel geduld.

  * BaLeg = Badan Legalisasi. Het wetgevingsorgaan wat wordt gevormd door de DPR (Dewan Perwakilan Rakyat, de volksraad of het parlement, de Tweede Kamer). Zij bepaalt welk wetsvoorstel (RUU, Rancangan Undang-Undang) wordt behandeld en waarover wordt gestemd. De DPR bepaalt de samenstelling en het lidmaatschap aan het begin van het sessiejaar. Men is hier helemaal gek van afkortingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.