Bouwvakkers doen historische vondst in Malang

Bij graafwerkzaamheden in de Oost-Javaanse stad Malang hebben bouwvakkers een historische vondst gedaan. Onder het asfalt van een druk kruispunt liggen tramrails begraven die in het toenmalige Nederlands-Indië hoogstvermoedelijk werden beheerd door de Malang Stoomtram Maatschappij.Bouwvakkers vonden de tramrails op dinsdag 10 november 2020 tijdens graafwerkzaamheden op de kruising tussen de straten Jalan Basuki Rahmat en Jalan Jaksa Agung Suprapto waar nog veel cultureel erfgoed ligt indonesienu.nl

Foto:  https://twitter.com/MalangTramway

 

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bouwvakkers doen historische vondst in Malang

  1. Anise zegt:

    Als je de Jalan Malioboro in Yogya als voorbeeld neemt, ben je als stad toch niet echt ambitieus om goede winkelstraten voor voetgangers te creëren. Dit is niet serieus. Beetje zoals de Braga in Bandung, daar zou men ook iets veel mooiers / beters van kunnen maken met duidelijke links naar het verleden. Ik heb nog geen toerist gehoord die het niet een beetje een afknapper vond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.