De weduwe van Indië: Bastiaans_ Jager, v Barneveld_Cordier de Croust

In dit graf rusten de echtparen Bastiaans-Jager en van Barneveld- Cordier de Croust. Hoe ze gerelateerd waren is niet duidelijk.

Susanne Jager (1909-1983) was dochter van Louise Wilhelmina Pallencaoe (1878 Soerakarta-1962 Ewijk) en Frans Jager (1871 Djokjakarta-  ). Haar vader was een machinist van suikerfabriek Kali Bagor bij Banjoemas. Mogelijk is Petrus Jager, geboren 1807 in Djokjakarta en aldaar trompetter in de lijfwacht van de sultan een voorvader van Susanne.
Zij huwde in 1934 met  Herman Wilhelm Cornelis Insulani, employée BP MIJ , geboren in 1900 te Blora, overleden mei 1946 in Bangkok, krijgsgevangene  aan de Birma-Siamspoorweg)
Susanna hertrouwde in 1951 Johannes Hendricus Bastiaans ( 1900 Sragen – 1983 Den Haag), voor de oorlog werkzaam in  de suikerindustrie, zoon van Albertus Bartholomeus Bastiaans (1874 Bojolali -1935 Soerakarta ) en de Javaanse  Sadhinem. Albertus werkte bij diverse cultuurmaatschappijen van indigo, thee, cacao en suiker. 

Freddy van Barneveld, geboren 1907 te Soerabaja, overleed in 1983. Hij werkte tot aan de krijgsgevangenschap te suikerfabriek Poerwodadi bij Madioen. Zoon van Maria Wilhelmina Laurens (1884 Batavia –)  en Frederic Reinier Pieter Barneveld (1883 Palembang -1909 Batavia) Frederic was bij zijn overlijden klerk te Weltevreden. Maria hertrouwde Willem Mackay in 1910.
Freddy  huwde  in 1931 met Regina Ottelien Cordier de Croust. Hun zoon Louis (1831-2016) werd als laatste in dit graf ter ruste gelegd. De Javaanse vrouw Clatia en Henri van Barneveld uit Velsen zijn de stamouders van deze tak. Henri was militair en meldde zich voor de cavalerie in Indië, aankomst in 1842.  Waar hij tot 2e luitenant werd bevorderd.
Regina was pleegdochter van de employée staatsspoorwegen  Pierre Celestin Cordier de Croust .  Stamouders van deze familie Cordier de Croust waren de indo-europese Theresia Landeron en Maurice Cordier de Croust uit Neufchateau, Luxemburg. Ze huwden in 1844.  Maurice kwam in Indië als militair en ging verder als hotelhouder te Ngawi.

Mensen die terugkeerden uit Indië vestigden zich in Den Haag.
Ook veel Indische mensen die in Nederland een nieuw bestaan zochten, kozen voor deze stad en werden  daar  begraven.
Bijvoorbeeld  op  de begraafplaats  Nieuw Eykenduynen te Den Haag .

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

7 reacties op De weduwe van Indië: Bastiaans_ Jager, v Barneveld_Cordier de Croust

 1. Heb je al benaderd, het gaat om zoon van Willem Mackay-Mackaij, dus Willem Cornelis Mackay en deze inderdaad huwd 12 sep 1910 Maria die een zoon had Freddy, dus Willem Cornelis is een oom van me, waar ik pas laat gegevens van vond, door dit bericht, komen we een stuk verder mvg felix

 2. Boeroeng zegt:

  Akkoord Felix. Freddy van Barneveld heeft zijn vader nooit gekend en hij groeide op met stiefvader Willem Cornelis Mackay, Had ik wellicht moeten vermelden.

  • Het is een gegeven, wat ik toevallig kende, buiten natuurlijk zijn familie, dan de onderzoekers tot de betrekking NI o.a stamboomforum, RoosjeRoos, S.I.D etc ik ben iedergeval heel blij met ontbrekende gegevens!

 3. Ernest Hoff zegt:

  We kan mij helpen?We zijn de echte ouders van Regina Ottelien.
  Ik ben een kleinzoon van Pierre Celistin Cordier de Croust.
  Bij voorbaat dank,
  MVG Ernest.

 4. Ernest Hoff zegt:

  correctie het is WIE en niet WE

 5. Boeroeng zegt:

  Beste Ernest,
  Ik heb dit topic geschreven .
  Ik had de informatie dat Regina Ottelien een pleegkind was van Pierre Celestin Cordier de Croust ,
  Maar meer kon ik niet vinden.
  Je kunt een scan van de persoonskaart van Regina aanvragen bij het CBG. De bedoeling was dat zij bij aankomst in Nederland de namen van haar ouders heeft opgegeven, Maar misschien noemde ze Pierre Celestin en Sophia Kalshoven

  https://cbg.nl/diensten/uittreksels-pkpl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.