Voor Altijd Indië

© familieBudding

De herinneringen van To en Aris Budding aan hun leven in Indië staan centraal in het boek ‘Voor altijd Indië’. Hun schoondochter Janneke Budding uit Meppel schreef het boek, mede op basis van hun notities, foto’s en documenten

To en Aris Budding vertrekken in 1939, beiden begin twintig, verliefd en avontuurlijk aangelegd naar voormalig Nederlands-Indië. Met de MS Oranje naar Java. Aris Budding ging er werken voor Ons Belang. Een verzekeringsmaatschappij met een kantoor in Bandung. Negen jaar later keren ze terug naar Holland. In die periode brak de Tweede Wereldoorlog uit, en zaten To en Aris Budding in verschillende Jappenkampen opgesloten.  RTV Drenthe

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Voor Altijd Indië

  1. Mister Bule zegt:

    Wow, in 1939? Slechte planning.

    Ik vraag me toch echt af of men de bui niet zag hangen (of wilde zien) indertijd. Dacht men echt dat Nederland in Europa neutraal zou blijven? En wist men niets van de Chinees-Japanse oorlogen? Of het Tianjin-incident met grote spanningen en zelfs een mogelijke oorlog tussen het VK en Japan?

    • Jan A. Somers zegt:

      In Indië werd niet zo moeilijk gedacht. Paatje Gouvernement zorgde voor ons. Maar nationalistische Indonesiërs zagen wel wat in de Nanyo. Zelf hoorde ik de verhalen over China bij de Chinese kapper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.